Cibona, ipak, odustaje od Evrolige?

0

Radost igrača Cibone po plasmanu u Evroligu
 

Prema rečima gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, finansijski problemi kluba su još ogromni i to bi moglo da uslovi izostanak Cibone iz Evrolige. A, ukoliko se to dogodi, ishod bi mogao da bude plasman Crvene zvezde direktno u Evroligu i mesto za Partizan u kvalifikacijama za to takmičenje, što zavisi od stava Evrolige.

"Izvagaćemo dobro šta donosi Evroliga. Ako bismo išli u Evroligu samo da učestvujemo i da budemo vreća za nabijanje, onda sam radije za to da ide neko drugi, a ne Cibona. Ja sam za autentičnu Cibonu, od domaćih igrača, na dugu prugu. Upravo sada se vade iz kasa i ambara svi dugovi Cibone. U roku od nedelju dana ćemo odlučiti kako dalje, hoćemo li ići u stečaj ili na radikalnije mere", rekao je Bandić.

 

On je objasnio i da je Grad sanirao oko osam miliona evra duga Cibone, a da je na naplatu došlo još oko 5,3 miliona evra.

"Cibona ima šansu ako se podvuče crta i nastavi sa domaćim, zdravim i mladim igračima iz sopstvenog pogona. Evroliga je najmanji problem, mnogo veći je budućnost Cibone, dubioze slagane poslednjih 15 godina. Ne mogu se više prolongirati obaveze. Spreman sam i za najradikalniju meru, da se krene od nule", rekao je Bandić.

 

 

Da li ovako trebaju da razmišljaju i u nekim našim čuvenim SPORTskim kolektivima koje muče slične brige, a kako bi bili postavljeni na zdrave osnove?

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here