Tanjug
Igor Rakočević

Nekadašnji reprezentativac i prvotimac Crvene zvezde govorio je o “večitima” i njihovom uticaju u Evroligi.

Crvena zvezda i Partizan su najgledaniji klubovi na domaćem parketu u Evroligi. Ono što ima Beograd, nema nijedan drugi grad u Evropi, iako ima još onih sa dva tima u elitnom takmičenju. Ali, ne sa takvom publikom.

Ipak, ostaje otvoreno pitanje hoće li i naredne sezone i Crvena zvezda i Partizan nastupati u Evroligi. I to pitanje će očigledno ostati otvoreno, sve dok ne stigne zvanična potvrda.

Šanse večitih rivala dodatno su ugrožene, barem tako izgleda na prvi pogled, ubacivanjem ekipe iz Dubaija u Evroligu. A tim povodom oglasio se i nekadašnji reprezentativac i košarkaš Crvene zvezde Igor Rakočević.

“Ako Srbija ne bude imala dva predstavnika u Evroligi sledeće godine, onda kriterijumi kao što su tradicija, kvalitet košarke, razvoj mladih evroligaških igrača, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igrača Evropi, nisu kriterijumi koji se uvažavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega što su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledeće godine je u najmanju ruku nefer. Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije države i da ima veći budžet, onda to više nije sport u izvornom smislu, i tu košarka i publika najviše gube. Ako neki novi klubovi treba da uđu u Evroligu, bolje bi bilo da je prošire, umesto da izbacuju jednu od dve najpopularnije ekipe”, naveo je Rakočević na svom X profilu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here