Iako se do pre koju deceniju mislilo da je sa audio kasetama kao formatom gotovo, zabeležen je rast prodaje i u 2019. godini.

Prodaja audio kaseta je i ove godine na vrhuncu, gledano deset godina unazad, u Velikoj Britaniji. Predviđa se da će do kraja godine biti prodato još 75.000 primeraka.

Kad je reč o povratku tog analognog nosača zvuka, nema astronomskih zarada, ali ima velikih skokova u prodaji, javlja RDD. Prisutan je konstantni rast iz godine u godinu, što je dokaz da zaljubljenici u audio kasete ne spadaju u kategoriju kratkotrajnih trendova, bar u Velikoj Britaniji.

Prema podacima koje donosi British Phonographic Industry (BPI), do sad je u 2019. prodato 35.000 primeraka audio kaseta, što je gotovo duplo spram 18.000 primeraka prodatih u prvoj polovini prošle godine.

BPI objašnjava kako audio kaseta ima minimalni udeo u prodaji nosača zvuka, svega 0.2%, što je daleko manje od puno respektabilnijeg udela od 12% koliko drži vinil, no za ljubitelje slušanja muzike preko namagnetisane trake ovo su dobre vesti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime