Roben: Ponosan na 2010, uzbuđen zbog Brazila

0

Arjen Roben
 

"U Južnoj Africi (na Svetskom prvenstvu) sam imao sjajan turnir. Ostalo je veliko razočaranje pošto smo izgubili u finalu, ali sam ponosan na ono što smo tada postigli", rekao je Roben za sajt FIFA.

 

"Svetsko prvenstvo je uvek nešto posebno i veoma sam uzbuđen jer se ovo igra baš u Brazilu. Brazil je jedna od najvećih fudbalskih zemalja na svetu, možda i najveća, tako da je fantastično što se organizuje baš ovde", dodao je Roben.

 

Holandija je u finalu SP u Južnoj Africi izgubila od Španije 1:0, a u Brazilu će igrati u Grupi B sa Španijom, Čileom i Australijom. U Brazilu će Holandija nastupiti sa novim timom i novim selektorom, a Roben je jedan od sedmorice igrača koji je igrao i u Južnoj Africi 2010. godine. Javnost u Holandiji je prethodnih nedelja kritikovala selektora Luja van Gala zbog promene taktike 4-3-3 u formaciju 5-3-2.

"Odigrali smo tri utakmice u novoj formaciji. Niko od naših protivnika (Ekvador, Vels i Gana) nije stvorio puno prilika i zato sam uveren da je to najbolji način igre u ovom trenutku", kazao je Roben.

 

"Imamo mladu ekipu, ali talentovanu. Iskustvo jeste važno, posebno mentalno. Ali, na terenu je najvažnije odigrati na pravi način i onda nije važno da li neko ima 22 ili 32 godine. Igrač samo treba da uradi ono što se od njega traži", dodao je reprezentativac Holandije.

 

On je naveo da su glavni favoriti za osvajanje titule šampiona sveta Brazil, Argentina, Španija i Nemačka.

"Biće nam veoma teško, jer smo u veoma teškoj grupi. Španija je aktuelni svetski i evropski šampion, dva španska tima su igrala u finalu Lige šampiona…To sve govori. Čile je takođe veoma jak, sa stvarno dobrim igračima koji žele da napadaju", rekao je Roben.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here