pixabay.com

Predlog londonskog gradonačelnika Sadika Kana da se konfiskuje imovina ruskih biznismena u Londonu i da se ona iskoristi za pomoć ukrajinskim izbeglicama je nelegitiman i podstaknut je predstojećim izborima za gradonačelnika Londona koji su zakazani za 2. maj, rekao je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.

Kelin je istakao za TASS da će se Kan uskoro kandidovati na izborima za gradonačelnika Londona.

On je rekao i da je Kanov predlog očigledno nelegitiman jer je oduzimanje imovine moguće samo na osnovu naloga suda, uz donošenje presude za počinjena krivična dela.

Ruski ambasador navodi da su objašnjenja za britanske sankcije prema Rusiji ili nepostojeća ili potpuno besmislena, kao i da kaznene mere prema Moskvi nisu dale nikakve rezultate.

Britanski radio LBC javio je krajem februara, pozivajući se na pismo gradonačelnika Kana britanskom ministru za stanovanje Majklu Gouvu, da je Kan predložio da se sankcionisana imovina u vlasništvu ruskih biznismena u Londonu u vrednosti od 1,28 milijardi evra zapleni, a da se prihod od njene prodaje dodeli za finansiranje izgradnje 4.000 kuća, uključujući i za izbeglice iz Ukrajine.

1 COMMENT

  1. Sta sve ovi Zapadni politicari nece pokusati oni ni sami nisu svesni u koje probleme upadaku .Zaboravili su dasu svi ti bogatasi Kriminalci i akomu oduzmes bogastvo da lose mozes proci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here