S osmehom u hiruršku salu

0

Pevačica Ksenija Mijatović je majka sina tinejdžera, a u 41. godini njeno telo izgleda mladalački. Kao devojka trenirala je košarku, a danas se bavi jogom.
– Osećam se dobro, zrelo, iskusno i spremno za sve što mi život u budućnosti donosi. Razmišljam pozitivno, osećam se mladom – kaže Ksenija, koja je veoma samodisciplinovana.
Veoma je ponosna na svoju odluku od pre sedam godina da ostavi cigarete.
– U tom periodu sam imala ozbiljnu virusnu infekciju koja je prvo zahvatila grlo a zatim i pluća. Tri nedelje nisam zapalila cigaretu i tad sam videla da nije neizvodljivo da prestanem da pušim. Nijednom nisam kočila sebe i zauzela sam takav stav da ću, kad god poželim sebi, dozvoliti poneku cigaretu. Tako je i danas, ali se uopšte ne plašim toga da ću ponovo postati pušač. Sebi ništa ne namećem, ali ne podnosim zabrane i na njih sam još od malih nogu reagovala veoma burno. Kad uspete da ostavite cigarete, onda vam raste apetit za unapređenjem zdravlja. Okrenula sam se duhovnom razvoju i mnogim tehnikama uz pomoć kojih se osećam mnogo bolje.
Plivanje, more, u kombinaciji sa muzikom, za Kseniju su rajski recept za opuštanje. Ne voli sneg i hladnoću.
– Često odlazim kod frizera, jer se bar dva puta nedeljno feniram. Kosu farbam pa se trudim da je intenzivno negujem preparatima koji odgovaraju mom tipu vlasi, a neretko nastojim da uradim i po jedan tretman ampulama za negu i regeneraciju kose. Radila sam i tretman keratinom, što se pokazalo blagotvornim.
Veliku pažnju posvećuje nezi ruku i noktiju:
– Od kad znam za sebe, lakiram nokte i to uvek tamnim bojama, čak i kada to nije bilo moderno. Manikir radim često i zbog sviranja gitare održavam kratke nokte, a na pedikir idem svake tri nedelje. I na masaže idem redovno. S obzirom na to da imam suvu kožu, prijaju mi svi preparati koji malo intenzivnije hidriraju i hrane, a najviše volim ulje na bazi badema, kao i kvalitetno mleko za telo. Imam dobru genetiku, dosta spavam, vežbam kako bih održala tonus mišića, zdravo se hranim…
Nikada nije krila da je imala dve estetske intervencije i da je od tada veoma zadovoljna žena:
– Sve što sam operisala, uradila sam s merom. S osmehom sam svaki put ulazila u hiruršku salu. Povećala sam grudi pre 11 godina. Jedina moja želja, kada je reč o korekciji mog izgleda, bila je da imam veće grudi koje posle rođenja sina Relje više nisu imale elastičnost i punoću. Povećanje grudi je jedino što sam u plastičnoj hirurgiji baš želela. Trajno sam rešila problem savršene biste i stekla mnogo veće samopouzdanje. Pristalica sam takvih intervencija kada se u tome ima mera i kada se njima ne narušava zdravlje. Kad ste zadovoljni sobom, onda i zračite drugačije. Veoma je važno da svemu tome prethodi razgovor sa psihologom, naročito kada je reč o mlađoj populaciji.
Dve godine kasnije, Ksenija je operisala nos. Još na početku karijere, primetila je da dok peva ima smetnje u disanju. Sa čestim koncertnim aktivnostima taj problem se pojačavao pa je posle višesatnih nastupa osećala vrtoglavice:
– Odlazila sam na brojne lekarske preglede, ali niko nije mogao da ustanovi u čemu je problem. Tokom jednog pregleda u ordinaciji mog lekara zatekao se i plastični hirurg. Posle pregleda disajnih organa, rekao mi je da imam duplu devijaciju nosa sa ksifofoliozom. Pitao me je kako uspevam uopšte da dišem, a kada sam mu rekla da sam pevačica, čovek se zaprepastio kako sam uopšte u stanju da radim. Preporučio mi je operaciju nosa kao jedino rešenje mojih problema. Pored toga mi je urađena i estetska korekcija, tako da je rinoplastika nekako došla usput – objašnjava Ksenija.

 

 

Umiva se glicerinskim sapunom
Ksenija iz kuće nikad ne izlazi bez pudera i maskare.
– Najviše volim efekat smokdž edžes, jer imam plave oči pa ih na taj način lepo istaknem, stavljam malo sjaja za usne i rumenilo u boji breskve. Odavno koristim antirid, s obzirom na to da sam prešla četrdesetu. Inače, umivam se isključivo glicerinskim sapunom – kaže Ksenija.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here