Saša Ilić ode u trenere

0

 


Još malo na terenu, a onda u školsku klupu, kao savršena priprema za – trenersku! Između sve izvesnije odluke da po okončanju sezone nastavi igračku karijeru, Saša Ilić (37) počeo je novo životno poglavlje, upisao je kurs za sticanje A licence i tako jasno otkrio planove da će se po odlaganju kopački u stranu posvetiti trenerskom poslu.
Kapiten Partizana je u Centru za edukaciju Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi započeo školovanje, koje za cilj ima dobijanje diplome trenera, osnovnog preduslova za bavljenje stručnim poslovima. Iskusni vezista će do sredine juna biti polaznik programa kojim rukovodi nekadašnji as ovdašnjeg fudbala Dušan Savić.
– Tačno je, Saša Ilić je polaznik našeg kursa i u naredne četiri sedmice će pratiti nastavu za dobijanje A licence. Kasnije, ukoliko želi ozbiljno da se posveti materiji, Sale bi mogao da konkuriše i za PROFI licencu, ali za to mu je potrebno bar dve godine rada u nekom klubu. Doduše, kao bivši reprezentativac dobio bi priliku da ubrzano završi kurs. A i verujem da su mu planovi drugačiji, uostalom, još je aktivan fudbaler – napomenuo je Dušan Savić.
Saša Ilić je samo potvrdio da je počeo školovanje, ali nije želeo da se upušta u dublju analizu. Ostale su, ipak, zabeležene njegove reči od pre godinu i po dana, kad je predočio da su mu planovi vezani za bavljenje trenerskim esnafom.
– Vidim sebe u Partizanu i kad okačim kopačke o klin. A kako vreme odmiče sve više me privlači trenerski zanat. Još kad znam da se na taj poziv odlučilo dosta mojih nekadašnjih saigrača, poput Ivana Tomića, Mateje Kežmana, Milivoja Ćirkovića, Zorana Bate Mirkovića, prelomio sam da jednog dana i ja zaplovim vodama struke. Obećavam da ću završiti kurs za PROFI licencu i znanje stečeno u igračkim danima preneti budućim generacijama, naravno u mom Partizanu, nebitno da li u prvom timu ili mlađim kategorijama – rekao je legendarni "broj 22" na dan proslave svog 35. rođendana.
Još je, međutim, neizvesno kad bi Saša Ilić uplovio u trenerske vode. Prema nagoveštajima iz Humske 1 to se sigurno neće desiti do leta 2015, jer bi prekaljeni as trebalo uskoro da produži ugovor.
 

U klupi Ranković, uskoro i Nađ
Osim Saše Ilića, kurs za sticanje A licence upisao još jedan partizanovac. Reč je o Ljubiši Rankoviću, bivšem napadaču, a od 2008. sekretaru stručnog štaba crno-belih.
Nekadašnji prvotimac kluba iz Humske 1 je rešio da ono što je naučio tokom saradnje sa Slavišom Jokanovićem, Goranom Stevanovićem, Aleksandrom Stanojevićem, Avramom Grantom, Vladimirom Vermezovićem, Vukom Rašovićem i aktuelnim strategom Markom Nikolićem primeni u praksi i jednog dana započne samostalnu karijeru.
Na taj korak će se uskoro odlučiti i Albert Nađ, sportski direktor Partizana, koji ima planove da jednog dana bogato iskustvo iz igračke karijere prenese na klupu.

 

 

Podrška privatizaciji
Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da crno-beli podržavaju privatiziciju sportskih klubova i dodao da očekuje da do nje brzo i dođe.
Delagacija Partizana razgovarala je na ovu temu sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.
– Imali smo veoma konstruktivan i korektan sastanak sa ministrom Udovičićem. Videli smo da je čovek u materiji, da ima dobru viziju i ideju na koji način da se privatizuju najveći srpski klubovi, Zvezda i Partizan, ali i ostali – rekao je Đurić Tanjugu.
– Najvažnije da čovek oseća sport i da zna šta je važno za klubove. Vidim da je državi bitno pitanje privatizacije, mislim da će to toga brzo doći. Dobro je da je tako, jer ako klubovi ne budu otišli u privatne ruke, ostaće samo dugovi. U svakom slučaju, imaćemo još sastanaka.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here