Tanjug
Kosovska Mitrovica

Američki stručnjak za Balkan Danijel Server izjavio je da će Srbija, uz podršku Rusije, dati sve od sebe da sever Kosova zadrži pod svojom kontrolom.

– Očekujem da Rusija i Srbija učine sve što mogu da zadrže sever Kosova pod srpskom kontrolom i spreče Srbe da sarađuju sa Prištinom. Ali u ovome nema ničega novog. Oni takođe mogu da pokušaju neke operacije na Kosovu, kao što je to urađeno u istočnoj Ukrajini – rekao je Server.

Na pitanje da li misli da je Kosovo meta ruske kampanje na Balkanu, s obzirom na tvrdnje iz Moskve da građani Kosova idu u Ukrajinu da se bore protiv Rusije, Server je rekao da “Moskva laže o plaćenicima”.

– Kosovo je jedan od mnogih takvih ciljeva. Rusi proklinju svaku zemlju koja je povezana sa Zapadom – smatra Server.

On je rekao i da ono što vlada Kosova treba da uradi, kako bi razotkrila laži, je da uputi poziv građanima da u slučaju eskalacije situacije ne idu u borbu u Ukrajinu.

– Sve što kosovska vlada može da uradi je da osigura da nijedan građanin Kosova ne ode da se bori u Ukrajini – dodao je on.

6 COMMENTS

  1. Taj “strucnjak” je politicki analfabeta. Racunao sam sa ranijim priznanjem poraza i pravovremenim povlacenjem porazenih, pa sam tvrdio da rata nece biti. Ali, oni su gluplji nego sto je dozvoljeno. Velemajstor im je zahvalan za nenamernu pomoc. Za mene je to dokaz da ce kauboji na kraju ipak morati da plate uvecanu cenu. U Nemackoj se vec diskutuje o posledicama sankcija i vec se razmislja o daljem postupanju. Pristalice se zale da su se Rusi pravovremeno pripremili i da je zbog toga neizvesno dejstvo sankcija. Sve je samo neocekivani povratak bumeranga. Ovde se svakodnevno ponavlja da su balticke zemlje i Poljska uplasene – ali se ne pominje, da su nelogicnom mrznjom same to strahovanje izazvale. Mogle su biti slobodne i neutralne. Ali Vatikanska mafiji se to nije svidjalo. Mudriji Nemci se skriveno raduju i jos cekaju na zvanicno menjanje tabora.

  2. Prijatelju, u skladu sa stavom tvog predsednika ti treba da osudiš otcepljenje separatista na Kosovu i da insistiraš da se očuva suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here