Kosovo online
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil

Predavač na Univerzitetu u Prištini Arsim Sinani je u intervjuu za albanski Juronjuz rekao da je tokom rata radio za Arbu Džaferija i održavao telefonsku komunikaciju sa Kristoferom Hilom, koji je, kako je naveo, dao izuzetan doprinos u to vreme.

Uoči 25. godišnjice događaja u Račku, Sinani je rekao da su Albanci iz Severne Makedonije doprineli koliko su mogli do kraja rata na Kosovu.

Rekao je da je tokom rata radio za Džaferija i održavao telefonsku komunikaciju sa Kristoferom Hilom, koji je, kako je rekao, dao izuzetan doprinos u to vreme.

– U to vreme sam radio sa Arbenom Džaferijem u Severnoj Makedoniji. U to vreme nije bilo medija, bila je to veoma teška situacija. Mogu vam reći da Arben Džaferi i svi ostali nisu stali do dana oslobođenja Kosova, pomažući u svim mogućnostima čak i borcima koji su se borili na prvoj liniji rata. Ostao sam u kontaktu sa Džaferijem tokom rata na Kosovu i ambasador Kristofer Hil je dao izuzetan doprinos, a američki prijatelji su dali veliki doprinos slobodi koju imamo danas – rekao je Sinani.

4 COMMENTS

  1. Hill mora napolje iz Srbije jos mi nije jasno kako vlasti mogu da dozvole njegov rad u Srbiji kaf dobro znaju staje sve radio 99 jel ovo nist nije novo.

  2. Албански играч је дошао у Београд да покуша завршити посао који је започео заједно са холдбруком и албанским учк терористима

    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. ovog hila treba proterati iz srbije jel radi protiv srbije i ambasador egleske treba proterati iz srbije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here