Skolari: Nejmar je jednostavan momak, on šutira penal kao da igra sa drugarima!

0

Nejmar i Skolari

Teško da su Brazilci ubedili fudbalsku javnost da imaju kvalitet za najviši domet, ali uz podršku domaće publike rade ono što treba – eliminišu jednog po jednog rivala i polako grabe ka cilju, odnosno tituli. Selektor Luiz Felipe Skolari je zadovoljan.
"Sami smo sebi postavili zadatak da moramo da budemo šampioni, a kada obećaš tako nešto moraš i da isporučiš. To je ono što igrači i rade. Pred nama su još tri koraka do Raja, a na svakom stepeniku prepreke su sve veće. Svetsko prvenstvo je pokazalo da su ekipe ujednačene. Ako ne iskoristiš jednu, dve ili tri prilike koje ti se ukažu, kao što se nama desilo protiv Čilea, možeš da platiš visoku cenu i ispadneš", rekao je Skolari posle pobede nad Čileom u penal seriji.

 

Posebne pohvale zaslužio je Nejmar, iako je Čile uz velike muke odoleo njegovim prodorima. Međutim, 22-godišnji as je pokazao koliko je veliki igrač kada je u poslednjoj penal seriji rutinski postigao odlučujući gol. Neki bi čak rekli – pomalo nonšalantno.
"On je zreo momak. Spreman je za ovakve izazove još od kada mu je bilo 17 ili 18 godina. On je jednostavan momak. Voli da igra fudbal. Izvodi penal kao da igra sa drugarima", kaže Skolari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here