Srpkinja nadmašila i čuvenu Lufthanzu

0

Mlada Novosađanka Svetlana Mojić, vlasnica kompanije Salt end voter, dizajnirala je enterijer boinga 787 VIP i za to dobila svetsku nagradu “International džaht &aviation anjards”.
Prestižno priznanje uručeno joj je u Londonu, gde je istakla da je ključ uspeha rad i upornost, kao i da je nagrada utoliko značajnija ako se zna da je firma u kojoj radi izuzetno mlada. Pobeda na ovakvom takmičenju, koje se veoma dobro kotira “u svetu jahti i aviona”, ima značaj na svetskom nivou.
– Pre svega, to što radimo, treba da radimo dobro, da radimo kvalitetno i onda smo na pravom putu. Dobila sam nagradu za najbolji dizajn privatnog enterijera. Moj projekat je namenjen jednom vlasniku jer je omogućeno od januara ove godine da boing 787 bude privatno vlasništvo. U pitanju su ogromni avioni – kaže Mojićeva, koja smatra da je još na početku karijere.
– Iako su svi projekti bili jako dobri, posebno projekti Lufthanza, i Et avijejšena koji imaju nekoliko hiljada zaposlenih, smatram da je pre svega inovativnost našeg projekta ono što je skrenulo pažnju, tako da nije bitno koliko dugo radite, već šta ste osmislili i stvorili – objašnjava dizajnerka.
Njeno idejno rešenje namenjeno je jednom klijentu, rađeno je za Kompliš centar, tačnije mesto gde se uređuju unutrašnjosti privatnih aviona u Engleskoj i videće se uskoro kako će se sve razvijati jer kod izvođenja projekta ima mnogo komplikacija, poput dozvola, proračuna tačne vrednosti projekta i slično.
– Završila sam arhitekturu i dizajn jahti, kao dva odvojena fakulteta i specijalizacije. Bavim se izradom enterijera svih vrsta, od stanova, kuća, komercijalnih prostora, poslovnih prostora, jahti i, od prošle godine, dizajnom enterijera za avione. Više od 90 posto posla je za inostrano tržište – ističe Mojićeva. – U pitanju je malo tržište, pre svega luksuzni enterijeri za plovila i avione, i stvarno treba dobiti šansu i iskoristiti je na pravi način.

3
Klijenti
– Klijenti su iz svih delova sveta. Dolaze kod mene po preporuci koju dobijaju od prethodnih klijenata, koji su zadovoljni našim rezultatima – dodaje Mojićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here