Srpska ugostila 400 dece sa Kosmeta

0

Dobrodošlica za braću: Kulturno-umetnički program za goste sa KiM

U Republiku Srpsku stiglo je 400 dece sa Kosova i Metohije starih između 10 i 15 godina. Njihov dolazak organizovao je Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije u saradnji sa više opština i osnovnih škola u Republici Srpskoj.
Decu su dočekali predstavnici gradova i opština koji će biti njihovi domaćini od 17. do 24. avgusta, predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov i delegat u Veću naroda RS Budimir Aćimović.
Za drage goste iz Kosovske Mitrovice, Gračanice, Banje, Suvog Grla, Osojana, Velike Hoče, Orahovca, Srbice, Istoka, Prilužja, Babinog Mosta i Zvečana svoje domove širom su otvorile porodice radnika, lekara, profesora, privrednika, političara iz Banjaluke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Prnjavora, Teslića, Bileće i Gacka.
– Izuzetno smo zadovoljni što je uprkos velikim nepogodama koje su ove godine zadesile Republiku Srpsku ovaj projekat uspeo i pokazao humanost građana i institucija Srpske prema našem narodu na Kosovu i Metohiji. U ovaj humani projekt povezivanja istog naroda sa obe strane Drine uključeno je u Republici Srpskoj i na Kosmetu oko 800 porodica – podseća Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosmeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here