Srpski remi u Bratislavi

0

Drugog dana kvalifikacija za Ligu šampiona nije bilo puno reči o Srbima, ali je u Bratislavi viđen mali srpski derbi. U domaćem timu Slovana bio je Marko Milinković, a u gostujućoj ekipi BATE iz Borisova u startnoj postavi našao se dojučerašnji bek Crvene zvezde i naš mladi reprezentativac, Filip Mladenović, dok je na klupi ostao nekadašnji partizanovac Nemanja Tubić.
Ishod je bio miroljubiv – 1:1, ali su se na terenu obe ekipe borile za što bolji rezultat pred revanš sledećeg utorka u Belorusiji.
Marko Milinković, junak Slovana i dvostruki strelac u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv TNS iz Velsa, ovog puta nije postigao gol, ali je bio jedan od zapaženijih u slovačkoj ekipi, koja je tek u finišu meča izborila remi. Gosti su poveli autogolom Tomaša Jablonskog u 44. minutu, a Slovan je izjednačio deset minuta pre kraja golom iskusnog Roberta Viteka.
U drugim mečevima igranim u sredu, postignuti su uglavnom očekivani rezultati. Favoriti su opravdali tu ulogu. Porto i Zenit su kao gosti ostvarili identične minimalne pobede (1:0) protiv Lila i Standarda i napravili veliki korak ka Ligi šampiona. Strelac u Lilu bio je Meksikanac Ektor Erera u 61, a u Liježu ruski vezista Oleg Šatov u 16. minutu.
Nerešeno kao u Bratislavi (1:1) bilo je i u duelima između Maribora i Seltika (poveli Škoti preko Mekgregora u 6, izjednačili Sovenci golom Bohara u 14. minutu), odnosno Alborga i Apoela (Tomsen doveo Dance u vođstvo u 16, Brazilac Vinicijus izjednači za Kiprane u 54. minutu).
 

Samo dve pobede domaćina

Utorak, 19. avgust
Bešiktaš – Arsenal 0:0
Kopenhagen – Bajer Leverkuzen 2:3
Napoli – Atletik Bilbao 1:1
Salcburg – Malme 2:1
Steaua – Ludogorec 1:0
Sreda, 20. avgust
Alborg – APOEL 1:1
Slovan – BATE Borisov 1:1
Standard Lijež – Zenit 0:1
Lil – Porto 0:1
Maribor – Seltik 1:1
NAPOMENA: Revanš mečevi igraju se sledećeg utorka i srede.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here