EPA/Mike Theiler

Vlada SAD insistira na tome da Rusija mora da zaustavi deportaciju ukrajinskih državljana, uključujući decu, sa okupiranih teritorija i da ih sve vrati kućama, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler na brifingu za novinare u Vašingtonu, prenosi Ukrinform.

– Jedan od najgorih incidenata koje smo videli u ovom ratu je deportacija ukrajinskih civila u Rusiju, uključujući civile koji su nasilno odvojeni od svojih porodica – rekao je on upitan da, kako navodi Ukrinform, “prokomentariše priznanje ruskih vlasti o deportaciji više od 700.000 ukrajinske dece”.

Miler je rekao da su ruske snage i zvaničnici počinili zločine protiv čovečnosti.

– Pozivamo, kao i ranije, da Rusija prekine te nasilne akcije i vrati ukrajinsku decu – rekao je on.

Od početka sukoba u Ukrajini Rusija je primila više od 700.000 ukrajinske dece, navodi se u izveštaju Komesarijata za prava deteta pri Kancelariji predsednika Rusije objavljenom u ponedeljak.

“Od februara 2022. godine, Ruska Federacija je primila oko 4,8 miliona stanovnika Ukrajine i republika Donbasa (Donjecka i Luganska), od kojih je više od 700.000 dece”, piše u izveštaju.

6 COMMENTS

  1. Da jenkiji pričaju o ljudskim pravima
    Ko je to ubio milione Indijanaca pravih Amerikanaca?

    Ko je to ratne zločine širom svijeta počinio?
    Naravno amerika

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Ko ce vraiti u zivot ubijrnu malu Milicu Rakic.Hi ce vratiti 18 000 srpske dece iz decug ustaskog logora Sisak.Ko ce vratiti pobijenu dexu iz Dombas.Tp su Jenki ruska deca koja su spasena i na sigurnom su da ne poginu od vasih pametnih raketa i kasetnih bobi.Kakav cinizan i vase nemoci,Vi ste izazvali taj krvavi rat

  3. Vi da molite za oprostaj sto ste ubijali Srpsku decu ubice gde god se pojavite zlo je sa Vama Vi ste isti kao i Rusi ravna linija

  4. Jadna deca. Pa zar bas po deci, Putine? Bas briga Ruse za Milicu Rakic i ostalu srpsku decu. Nikad nam Rusi nisu pomogli. Cutali su kad su nam decu ubijali. Rusi su totalna srpska iluzija. Malo je Rusa u Rusiji. Gotovo svi su na Zapadu, a Zapad nam ubijao decu. Srpska sizofrenija se najbolje vidi po srpskim komentarima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here