Superliga već neregularna!

0

Superliga Srbije još nije ni počela, a pitanje regularnosti takmičenja već je dovedeno u sumnju. Kako drugačije objasniti usvojen predlog Zajednice superligaša da Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak, uprkos dugovanjima prema klubovima i igračima, dobiju takozvanu uslovnu licencu?
Ovi klubovi nisu izmirili dugovanja, pa je Zajednica superligaša pronašla kompromisno rešenje, a Fudbalski savez Srbije (FSS) sve to aminovao.
Potvrdio je to i predsednik FSS-a Tomislav Karadžić u izjavi za "Sportski žurnal":
– Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiće uslovnu licencu na mesec dana – kazao je prvi čovek srpske kuće fudbala.
Pitanje je, međutim, šta će u narednih 30 dana ti klubovi moći finansijski da poprave ako u protekla dva meseca za vreme pauze nisu uspeli da pronađu novac.
– Ako i posle tih 30 dana ne isplate svoje dospele obaveze i dugovanja, biće kažnjeni – odgovorio je predsednik FS Srbije.

Superliga 2014/15
1. Crvena zvezda
2. Partizan
3. Jagodina
4. Vojvodina
5. Čukarički
6. Radnički Niš
7. Voždovac
8. Novi Pazar
9. Napredak
10. Spartak
11. OFK Beograd
12. Donji Srem
13. Radnički Kragujevac
14. Rad
15. Mladost Lučani
16. Borac Čačak
Napomena: Novi superligaši su Borac iz Čačka i Mladost iz Lučana, dok je Rad kao 13. iz Superlige bio bolji u baražu od Metalca koji je bio treći u Prvoj ligi. Iz Superlige su ispali Javor i Sloboda iz Užica.

S obzirom na to da su klubovi u finansijskim problemima, novčane kazne neće imati efekat. Jedino ako na Terazijama 35 misle da ih kažnjavaju oduzimanjem bodova.
Takmičenje u Superligi Srbije počinje za vikend, a u prvom kolu sastaju se: Crvena zvezda – Radnički Niš, Jagodina – Mladost Lučani, Vojvodina – OFK Beograd, Spartak Subotica – Radnički 1923 Kragujevac, Napredak Kruševac – Čukarički, Novi Pazar – Rad Beograd, Borac Čačak – Donji Srem Pećinci, Voždovac – Partizan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here