Printscreen
Oliver Katić

Pevača Olivera Katića domaća publika prvi put je spazila u muzičkom takmičenju “Ja imam talentat” 2010. godine, kada je pobrao sve simpatije publike, a u kom je osvojio drugo mesto.

Iste godine Goran Bregović angažovao ga je, zajedno sa Eminom Jahović i Milanom Stankovićem, da se takmiči za predstavnika naše zemlje na “Pesmi Evrovizije”, koja se održavala u Oslu.

Iako nije otišao na “Evroviziju”, te godine je Milan Stanković predstavljao Srbiju sa Breginom pesmom, Oliver je samo dodatno dokazao svoje glasovne i izvođačke sposobnosti, a od tada mu se gubi svaki trag.

Oliver se povukao iz javnog života, te se o njemu danas ne zna mnogo. Sudeći po slikama koje kači na društvene mreže, nastavio je da se bavi muzikom. Oliver takođe podučava druge pevanju.

– Učestvovao sam u projektima velikih muzičara i to me je pokrenulo, inspirisalo, nadahnulo da dopustim sebi da radim i veće stvari nego što su klupske svirke. Mada su za mene koncertne aktivnosti jedan od najlepših oblika muzičkog delovanja jer sam u direktnom kontaktu sa publikom. U tom trenutku izvođač odmah dobije plod svog rada, odnosno vidi kako publika reaguje- pričao je Oliver za “Citysmart” 2021. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here