Planinski gorostas, poznat kao mondensko skijalište, iznenadi jednim sasvim drugim svetom koji se otkrije kada snega nema.

Malo je mesta koja mogu da se pohvale tako raznorodnim pejzažom kao Kopaonik, a na neočekivanim mestima otkriju tragovi starih civilizacija i istorijski spomenci, ostaci graditeljskih poduhvata ili prirodni fenomeni koji podstiču maštu i ispredanje mitova. Kao retko gde, sreću se i oni koji umeju rečito da ih pronose i čuvaju.

U istorijskim spisima, Kopaonik se naziva “Srebrnom planinom” i okupira pažnju naučnika koji se bave rekonstrukcijom životnih prilika u različitim epohama, jer na tragove nailaze od podnožja do samog vrha planine.

Da li je Kopaonik ravan Olimpu i koje tajne i predanja čuva, saznajte u polučasovnoj emisiji Tatjane Manojlović na rtsplaneta.rs u kategoriji Lepa Srbija.

https://rtsplaneta.rs/video/show/54788/

Ukoliko na svom uređaju nemate instaliranu internet radio i TV platformu RTS Planeta, preuzmite je, registrujete se i birajte svoje sadržaje iz riznice RTS-a.

Na RTS Planeti je dostupno i 11 televizijskih i četiri radijska kanala, koja možete pratiti UŽIVO ili 72 sata odloženo, kao i VIDEOTEKA i SLUŠAONICA sa više od 20.000 naslova televizijske produkcije i radijskog stvaralaštva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here