commons.wikimedia.org
Sentandreja

U Sentandreji će za sedam dana, uz pomoć mađarske Vlade, biti otvoren jedan od najvećih srpskih muzeja van Srbije, najavila je danas u Sofiji pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Asja Drača Muntean.

Ona je na sastanku Saveta ministara kulture jugoistočne Evrope najavila i da će franjevački manastir u Baču krajem juna biti otvoren za javnost, saopšteno je iz ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Munteanova, koja je pomoćnik ministra za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture, prisustvovala je sastanku tog saveta na poziv ministra kulture Bugarske Boila Banova.  Ona je naglasila da je regionalna saradnja važna za sve susedne zemlje sa, kako je ukazala, dubokim i neraskidivim kulturnim vezama.

– Mi, kao region, uključeni smo u globalne izazove sa kojima se suočavaju kultura i umetnost u 21. veku, ali svi smo se saglasili da kulturu vidimo kao pokretačku snagu za dijalog, kreativnost i održivi društveni i ekonomski razvoj našeg područja – istakla je Munteanova.

Predsedavanje Savetu ministara kulture jugoistočne Evrope od prvog juna preuzima Hrvatska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here