Ubedljiv trijumf “orlova” u Japanu

0

 

Na prepunom stadionu "Nagai" golove za Srbiju postigli su napadač Vojvodine Dragan Mrđa, u 15. i 35. minutu i član Partizana Nemanja Tomić iz slobodnog udarca u 60. minutu.

 

Ekipu Srbije je na današnjem meču predvodio trener Javora Radovan Ćučić, dok je selektor Radomir Antić duel posmatrao sa tribina.

 

Ćurčić je postavio odličnu taktiku, sa čvrsto formiranim linijama u centralnom delu odbrane. Japanci su zbog toga bili primorani da napadaju po bokovima, što je ostavljalo prostora srpskim igračima za kontranapade. Upravo iz jedne takve akcije, Srbija je već u trećem minutu imala stopostotnu šansu, ali je Mrđa neometan, "oči u oči" sa golmanom Narazakijem, pogodio stativu sa oko pet metara. Ono što je propustio u 3. minutu, Mrđa je ispravio 12 minuta kasnije. Iz identične situacije, na pas kapitena Radosava Petrovića, Mrđa je izleteo sam ispred gola Japanaca i levom nogom sa oko 11 metara pogodio donji desni ugao gola golmana Narazakija.

 

Japan, koji je u ovom meču igrao u skoro kompletnom sastavu, nastavio je sa napadima i dominacijom na sredini terena, a najbolju priliku za gol u prvom poluvremenu propustio je Okozaki, čiji je šut zaustavio danas odlični golman Željko Brkić. U 35. minutu "orlovi" prave još jednu dobru akciju, a danas neuhvatljivi Dragan Mrđa koristi neuspelu ofsajd zamku domaćina, i iz nekoliko pokušaja uspeva da ugura loptu u mrežu japanske selekcije.

 

U drugom delu igre viđena je slična situacija. Japanci su uglavnom bezidejno napadali, a gol su postigli reprezentativci Srbije. U 60. minutu, Tomić je sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i pogodio sam ugao protivničkog gola za konačnih 3:0, pa je Japan na kraju doživeo jedan od najtežih poraza u poslednji pet godina.

 

Nešto kasnije povredio se prvotimac Partizana Fejsa, kojeg je zamenio Mitrović. U finišu meča Ćurčić je pružio šansu i drugom golmanu, Milanu Jovaniću, koji je branio poslednjih pet minuta.

 

Selektor ekipe Radovan Ćurčić imao je samo reči hvale za učinak srpskih fudbalera u Osaki.

 

"Verujem da je Radomir Antić imao dosta razloga za zadovoljstvo. Večeras je video dosta kvalitetnih fudbalera o kojima će sigurno razmišljati kada bude sastavljao spisak igrača za prvenstvo sveta. Igrači su ispunili sve što smo se dogovorili i uveren sam da će mnogi od njih veoma brzo biti u najužoj konkurenciji za sastav najbolje selekcije Srbije", rekao je Ćurčić.

 

Po završetku utakmice, oko 50.000 navijača aplauzom su pozdravili srpske fudbalere, dok su reprezentativci Japana sa terena ispraćeni zvižducima. Zbog bledog izdanja svojih izabranika, selektor reprezentacije Japana Takeši Okada se izvinio navijačima.

 

"Morali smo da odigramo mnogo bolje. Fudbaleri nisu imali dovoljno motivacije, a to je nedopustivo kada se nosi dres sa nacionalnim grbom i zbog toga se izvinjavam", rekao je Okada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here