Tanjug
Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće večeras od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” selekciju Crne Gore u najvažnijem meču u borbi za plasman na Euro koji se čeka 24 godine.

Posle dva vezana poraza od Mađara, Srbija je druga na tabeli G grupe sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam, uz meč manje.

Mađarska je prva sa 13 bodova i večeras na gostovanju Litvaniji može da obezbedi plasman na finalni turnir u Nemačkoj.

– Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. U Budimpešti je bila važna, ali ne najvažnija. Ovo je meč istine. Znam da želimo i možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do cilja – poručio je selektor Dragan Stojković Piksi.

On je naveo da želi da selekcija Srbije na duelu sa Crnom Gorom pokaže igru iz Budimpešte.

– Nema velikih filozofija. Ako to pokažemo, ne damo gol, moraću da odem negde da se pomolim i zapalim sveću. Nisam tražio pomoć od Boga. Krstio sam se u Budimpešti, jer sam se pitao da li je moguće da lopta nije ušla u gol. Nisam pozvao fudbalere, već ratnike. Imao sam u Budimpešti i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore da imam. Svesni smo važnosti, svega. Koliko god da se stvara euforija, tenzija. Zadržaćemo mir. Opušteni smo i mirno dočekuje tu utakmicu. Kada počne utakmica, videćete reakciju, igraćemo napadački, pokazati ceo arsenal i “pucati” iz svih oružja – poručio je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da želi njegovi fudbaleri na meču sa Crnom Gorom vode glavnu priču na terenu i da stvaraju šanse.

– Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabre sebe, to je njihovo pravo. Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu. Srbija će pokazati ono što može i želi. Slažem se da su imali trening utakmicu koja je potpuno nebitna. Njihove misli su uperene ka Beogradu, što je normalno. Imaju svoje kalkulacije, ne može niko da im zabrani – rekao je Stojković.

On je naveo da sve zavisi od selekcije Srbije.

– Ono što mene raduje jeste da se Srbija pita za svoje pitanje. To sam im rekao u svlačionici posle Mađarske. Fudbal je takav. Nekad i pobediš nezasluženo. Ali, pokazali ste stav. Ono što je najvažnije – sami od sebe zavisimo i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Ono što možeš danas da uradiš nikad ne ostavljaj za sutra – zaključio je Stojković.

1 COMMENT

  1. Када одлазиш са функције Тренера Репрезентације Србије!Ниси дозрео за ову Функцију, чекамо резултате 50 година и увек нас разочарате!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here