UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Streljani ukrajinski borci?

0

Autentitačan snima ili propaganda: Ubistvo ukrajinskih vojnika
 

Neki izvori tvrde da je snimak ubijanja taoca režiran s namerom da se isprovocira teror, dok se drugi pribojavaju da je ipak u pitanju autentičan snimak.

 

Kako god, na snimku se vidi čovek koji podseća na Igora Bezlera zvanog Bez, jednog od vođa prorusa, kako u mračnom podrumu u rudarskom gradu Gorlivki naređuje streljanje dvojice proukrajinskih boraca vezanih očiju, za koje tvrdi da se zovu Vasilčenko i Budik, preti da drže još trojicu pukovnika i tri potpukovnika ukrajinske tajne službe SBU, kao i da će svakog sata ubijati po dvojicu ukoliko Ukrajinci ne budu spremni na zamenu zarobljenika.

 

Proukrajinski aktivisti kažu da je Vasil Budik otet 2. maja u Gorlovki, a Aleksander Krijakov, lider Donjecke Narodne Republike, zvanično je izjavio da je snimak autentičan iako pojedini sumnjaju u to.

 

Video je objavljen neposredno pre kratkog susreta Putina i Porošenka u Francuskoj, kojim su obojica želela da pokažu dobru volju za okončanje sukoba i obavezali su se da će nastojati da okončaju krvoproliće.

 

NAPOMENA: VIDEO JE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here