Vlada i teroristi rušili Njujork

0

Vesti
Slobodan Janković

Naime, profesor Grejem Mekvin, direktor i osnivač "Centra za mirovne studije" na Univerzitetu "Mekmaster", tvrdi da su delovi američke vlasti i strani teroristi ZAJEDNO izveli napade na kule Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i napade antraksom, iste 2001. godine.

Podsećanja radi, napadi smrtonosnim antraksom usledili su posle terorističkih udara putničkim avionima na oblakodere WTC na njujorškom Menhetnu 11. septembra 2001. godine. Sada je obelodanjena jedna od teorija zavere koju su sročili neki stručnjaci, koji posle dugog promišljanja i istraživanja za ova nedela krive domaće, a ne strane terorista.

Profesor Grejem Mekvin se izdvojio u pogledima na taj planetarni događaj koji je zbog uloge SAD u današnjem svetu, ostao zabeležen kao jedan od retkih poduhvata u kojima su Amerikanci pogođeni u svom "dvorištu".

Mekvin u svojoj knjizi "Prevara sa antraksom iz 2001. godine" traži pažljivo razmatranje tih napada.

Istovremeno, profesor Edvard Kurtin, koji je na svetski poznatom, slobodoumnom portalu "Global riserč", izvršio svojevrsnu recenziju Mekvinove knjige, smatra da je to opsežna, slikovito objašnjena i jasna lekcija iz induktivnog shvatanja (kada se iz konkretnih primera izvode opšta pravila).

Napadi pismima sa antraksom počeli su 18. septembra 2001. godine, a prva pisma poslata su iz Prinstauna, u saveznoj državi Nju Džersi.

Između 3. oktobra i 20. novembra, čak 22 osobe su zaražene suvim sporama antraksa, a pet nije preživelo taj podmukli atentat. Između 6. i 8. oktobra pisma sa antraksom poslata su dvojici senatora iz redova demokrata – Tomasu Dašlu i Patriku Lihiju.

Pre 3. oktobra, kada je prijavljen prvi slučaj napada antraksom na Roberta Stivensa, koji je preminuo nekoliko dana kasnije, Federalni istražni biro (FBI) tvrdio je da "niko sem počinilaca nije znao da su napadi u toku".

Međutim, poznati američki dnevnik "Njujork tajms" je između 12. septembra i 3. oktobra u 76 navrata pisao o mogućnosti biološkog ili hemijskog terorističkog napada na članove američke administracije, od čega je u 27 slučajeva pominjao antraks.

Tokom celog oktobra, pošto su već objavljene vesti o napadima antraksom, tadašnja administracija, na čelu sa predsednikom Džordžom Bušom mlađim, i svi vodeći mediji, složno su tvrdili da su Al Kaida (koja je optužena za napade 11. septembra) i Sadam Husein odgovorni za napade antraksom.

Ovo je pokrenulo ratnu mašineriju i ostatak priče je poznat, mada je reč o nečemu što je još u toku jer je planirano da traje.

SAD su bombardovanje Avganistana počele 7. oktobra i time je navodna odmazda Al kaide dobila opravdanje. Ipak, nikada nisu objavljeni dokazi o umešanosti Al Kaide i Sadama Huseina u napade antraksom, navodi se u tekstu o "jeretičkom" otkriću pomenutog američkog profesora.

Vodeći mediji u SAD izveštavali su o pismima koja su poslata senatoru Dašlu i novinaru TV stanice En-Bi-Si Tomu Broklavu, što je uz brojne naslove o napadima 11. septembra samo učvrstilo odluku o bombardovanju.

"Napad na SAD, koji je izvršila grupa stranih muslimana upotrebom oružja za masovno uništenje, jasno može poslužiti za legitimizaciju internih represalija, spoljne agresije i druge promene. Ovaj scenario ustanovljen je pre napada antraksom i predstavljan je tokom celog oktobra u vreme kada su građani oboljevali i umirali od antraksa", zapisao je profesor Mekvin. On podseća da je tada "Patriotski zakon" prošao Kongres i da je Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) pokrenula unutrašnju špijunsku operaciju, pa je posle invazije na Avganistan, pripremana istovetna akciju i u Iraku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here