Printscreen
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu pred poslanicima u parlamentu, čime je otpočeo njegov drugi predsednički mandat.

Po ulasku u skupštinsku salu, predsednik Vučić pozdravljen je dugim aplauzom.

Vučić je, držeći desnu ruku na Ustavu Sbrije i Miroslavljevom jevanđelju, najstarijoj srpskoj knjizi, izgovorio tekst zakletve:

“Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti”.

Nakon toga, potpisao je tekst zakletve, a poslanici i gosti pozdravili su ga aplauzom.

Zatim je usledila himna Srbije “Bože pravde”.

Vučić je, tokom obraćanja u Skupštini Srbije posle polaganja zakletve, istakao da je važno da u narednom periodu plate i penzije rastu dodajući da je neophodno da se podstiče natalitet u našoj zemlji jer u suprotnom, kako kaže, nemamo kome da ostavimo zemlju.

On je kazao da inflacija ne sme da pojede plate i penzije ukazujući na to da će novoformirana vlada morati da radi na tome da penzije prate plate.

Navodeći da se često može čuti kako nemamo dovoljno dece, Vučić je konstatovao da šta god da on kaže kako bi podstakao natalitet, bude predmet kritike, ali da ne možemo da preživimo ako ne budemo imali dece.

– Ne možemo da preživimo ako nemamo one koji će da produže život državi – ukazao je srpski predsednik.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here