Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je najnovije naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave i razagovarao sa vojnicima.

Predsednik je pitao pripadnike vojske da li su zadovoljni novim uniformama i da li su zadovoljni i poželeo im srećan rad.

Vučić je pogledao zaštitne šlemove, zaštitne naočare, komplet prsluk sa zaštitnom keramičkom pločom nivoa zaštite 3, zaštitom za laktove i kolena…

Pogledao je ruski protivoklopni sistem Kornet, zatim protivoklopni raketni sistem 9K111, dalekometnu snajpersku pušku, automatski bacač granata, minobacace koji koriste različite kalibre, pušku Crna strela…

Vučić je pitao vojnike da li imaju dovoljno bojeve i vežbovne municije, zatim je pogledao streljačko naoružanje specijalnih jedinica i puške Scar, hekler, modularne..

Na današnjem prikazu izložen je veliki broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Vučić je podsetio na reči ministra odbrane Rusije, Sergeja Šojgua.

„Šojgu je rekao da ne možete da imate a da nemate transparentan magacin. Promenili su naši u Kragujevcu posle. Zato što vojnik mora da zna u svakom trenutku koliko mu je municije ostalo. Bezveze je ako ne zna da li ima 16, 8 ili 25 metaka u magacinu“, rekao je predsednik Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here