Zadnjica kao adut

0

Evo još nekih dobro znanih ili manje poznatih “debeljuca” u vrhunskom fudbalu:
– Ronaldov zemljak Adrijano je nekad, u doba kad je igrao za Parmu, bio “laki tenk” koji je rušio sve pred sobom. Kako su godine prolazile, sve više je ličio na “tešku artiljeriju”, pogotovo u dresu Intera. Sad je član Flamenga.
– Mark Viduka, sjajni strelac koji je igrao za zagrebački Dinamo, Seltik, Lids, Midlzbro, Njukasl, uvek je bio predmet šale svojih saigrača zbog prevelike zadnjice. “Svi znaju da je to moj zaštitni znak, ali i adut koji mi služi da se zagradim od čuvara, okrenem i postignem gol”, ne krije Viduka.
– Endi Rid (Sanderlend) već godinama ima koji kilogram više, ali sve to vreme uspešno igra na poziciji krila, iako je to mesto rezervisano uglavnom za brze i lagane igrače. Ovaj Irac je sve, samo nije lagan.
– Din Vindas (Darlington), veteran koji je pre dve sezone uveo Hal Siti u Premijer ligu, više je nego krupne građe i odudara od drugih igrača na terenu. “Pa šta, ja sam čovek u godinama, već mi je 40 i normalno je da sam dobio koji kilogram viška”, brani se ovaj napadač koji uprkos svemu igra vrlo dobro.
– Predmet sprdnje, ali i divljenja je Tom Hadlston (Totenhem), koji se voljom i zalaganjem probio u Premijer ligu iako je bio samo – debeli klinac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here