Zastava BiH na srpskoj crkvi

0

ISPOD SLIKE: Bosanska zastava na crkvi

 

Zastave su uklonjene čim su primećene, oštećenja ili skrnavljenja crkve nije bilo, a policija je obaveštena, iako nisu izlazili na lice mesta.

Pretpostavlja se da su zastave postavili neodgovorni tinejdžeri, odnosno mlađi svet. Merdevine koje su ugrađene na blokove i služe majstorima ako nekada nešto treba da se popravi na zvonari, prilično su iznad zemlje i nije ih baš tako lako dokučiti, pa odatle zaključak da je reč o nekoj "deci".

Ako je neko i očekivao da će ovim postupkom inicirati nekakvu smutnju i pometnju, pravio je prilično naivnu kalkulaciju, smatraju parohijani. Naime, zastava sama po sebi nije nikakva provokacija za Srbe koji su konstitutivni narod Bosne i Hercegovine.

 

Provokacija jeste što su zastave pod okriljem noći stavljane na crkvu, jer takav običaj u pravoslavnoj tradiciji ne postoji, nikada se zastave ne stavljaju na bogomolje kao što je to običaj u nekim drugim veroispovestima. Provokacija je, takođe, penjanje na crkvu, ali namera je, kažu vernici, bila ozbiljnija nego što su sami efekti toga čina. I zato samom činu ne treba pridavati neki veliki značaj, ali nameru ne treba ignorisati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here