Zdravko donosi zdravlje

0

Zdravko je vlasnik agencije "Mitrović rajzen", a svojim dobrim delima među Srbima u Frankfurtu deluje prosto zdravo i lekovito. Ovo sa knjigama to je samo detalj u nizu dobrih dela koje ovaj skromni čovek stalno čini. Prisutan je na svim našim manifestacijama u gradu na Majni, uvek stoji u drugom ili trećem redu, nikad u prvom, kao da iz te pozicije može bolje da uoči kome je pomoć stvarno potrebna.
 

– U duši sam oduvek bio humanitarac i aktivno sam se uključio kad je bilo najteže, kad su nam uvedene sankcije, ali i ranije kad su mi mogućnosti dozvoljavale. To sam oduvek želeo, od 1972. godine kad sam sa 18 godina došao u Nemačku, pa do današnjeg dana – kaže Zdravko Mitrović, pomalo iznenađen da je neko zapazio njegov rad.
 

Pomaže privrednicima, crkvi, književnicima, klubovima, a posebno voli da pomaže deci.
 

UVEK SA NARODOM: Zdravko Mitrović (drugi zdesna)

– To je nezaboravno. U saradnji sa Crvenim krstom Srbije donosio sam pomoć u dečje domove gde živi siročad. Deca vas grle, ljube, a meni suze same poteku – kaže Zdravko, čija je ideja da u Frankfurt na nedelju dana dovede pun autobus dece siročadi.
 

Pričalo se da se humanitarna pomoć krade.
 

– Onaj ko ukrade humanitarnu pomoć, biće kad-tad za to kažnjen. Ja vozim direktno u bolnice, dečje i staračke domove, tako da su mogućnosti za krađu minimalne – ističe Mitrović.
 

Po dobru ga pamte gradovi: Beograd, Subotica, Novi Sad, Niš, Negotin, Kragujevac, Kruševac, Kladovo, Banjaluka, Derventa i autobuske firme "Lasta","Panonija", "Sevetrans", "Niš-ekspes". Po njegovim rečima, Srbiji i Republici Srpskoj još treba pomagati, pogotovo zdravstvene ustanove, bolnice, dečje i staračke domove… Osetljiv je na tuđe nevolje, na gladnu i bolesnu decu i kaže da ne može da se pomiri s tim da je sebičnost dobitna kombinacija za život.
 

– Zato uvek ponavljam da, ako samo ja treba da živim dobro, onda ne treba uopšte da živim – priča Zdravko i dodaje da se drži one hilandarske: "Biti prost u jelu, odelu i ponašanju, i tako i sebi i drugima lak i mio biti, davati svoje suviške drugima, jer naše je samo ono što drugome damo."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here