Antić ključ uspeha Srbije na SP

0

Antić (61) je preuzeo reprezentaciju u avgustu 2008. godine i skup talentovanih pojedinaca pretvorio u skladno ukomponovan tim koji je bez većih problema u kvalifikacijama, ispred Francuske i Rumunije, obezbedio direktan plasman na Mundijal.

 

Bivši trener Barselone, Reala i Atletika iz Madrida, pre preuzimanja selektorske fotelje u Srbiji nije radio skoro pune četiri godine. On je odmah po dolasku nametnuo autoritet, ne samo kod igrača, već i u FS Srbije.

 

"Stvorili smo pozitivnu atmosferu i kao rezultat toga nam se dosta podiglo samopouzdanje. Postali prava velika, zdrava familija iz koje su proistekli dobri rezultati. Naše ambicije su svakako veće od samog plasmana na Mundijal", izjavio je Antić.

 

Bivši defanzivac Partizana, Fenerbahčea, Saragose i Lutona (Lutonu golom obezbedio opstanak u ligi 1983.) čitavu trenersku karijeru proveo je u Španiji, gde i živi. Jedini je trener u istoriji koji je predvodio tri španska velikana, Barselonu, Real i Atletiko. U debi sezoni na klupi Atletika uspeo je da se okiti "duplom krunom". Trenirao je još Saragosu, Ovijedo i Seltu.

 

Iako bivši defanzivac, Antić je prepoznatljiv po tome što kao trener forsira ofanzivnu igru. Takav sistem doneo mu je veliki uspeh u Srbiji, što ljubitelji fudbala znaju da cene.

 

"Vraćamo se našim korenima i načinu igre koji ne kopiramo od drugih ekipa", dodao je Antić.

 

Srbija će na SP u Juznoj Africi igrati u grupi D sa selekcijama Nemačke, Gane i Australije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here