Banana kao botoks

0

Odavno je poznato da mnoge namirnice mogu da posluže za negu i ulepšavanje, podsećaju u tekstu objavljenom na sajtu dijeta.net. Kuhinja može da bude riznica prirodnih maski i krema.
Banane mogu da vam posluže kao botoks. Dobro izgnječite jednu zrelu bananu srednje veličine (gnječite dok ne dobijete glatku kremu), a zatim nežno nanesite na vaše lice i vrat. Ostavite da stoji 10-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i pogledajte se u ogledalo! Vaša koža će biti i mekša i vlažnija! Evo još jednog sličnog recepta za masku koja hrani kožu: u gore pripremljenu glatku kremu od jedne banane dodajte četiri kašike nemasnog jogurta i dve kašike meda! Koristi se na isti način kao gorepomenuta maska.
 

Maska od jajeta
Ako imate suvu kožu kojoj treba hidratacija, odvojite žumance od belanceta i dobro ga ulupajte (žumance). Za masnu kožu dobro ulupajte belance uz dodatak par kapi limuna ili pola kašičice meda. Za normalnu kožu ulupajte celo jaje. Stavite masku, opustite se i sačekajte 30 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Istorijski podaci zaista govore da je još Jelena Trojanska koristila sirće kao izuzetan tonik, a ovaj recept je i danas u upotrebi. Prvo operete lice mlakom vodom, a zatim mešavinom koja se sastoji od jedne kašike prirodnog jabukovog sirćeta i dve šolje vode. Ovaj postupak će očistiti i tonirati vašu kožu. Takođe, možete napraviti sopstveni tretman lica mešavinom četvrtine šolje jabukovog sirćeta sa četvrtinom vode. Nežno nanesite rastvor na lice i pustite da se osuši.
I mleko, i te kako može da bude korisno u nezi. Napravite masku mešanjem četvrtine šolje mleka u prahu sa dovoljno vode da se formira gusta pasta. Temeljno pokrijte lice ovom mešavinom i ostavite da se potpuno osuši, a zatim isperite toplom vodom. Vaše lice će izgledati sveže i podmlađeno.
Ako nemate vremena da maske držite duže, a neophodan vam je svežiji izgled koji ostavlja utisak i čini da izgledate bolje – onda je pravi izbor ovsena kaša! Pomešajte pola šolje vruće vode i trećine šolje ovsene kaše. Posle par minuta kada se pahuljice natope vodom, dodajte dve kašike jogurta, dve kašike meda i jedno belance. Nanesite tanak sloj te mase na lice i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Zatim isperite toplom vodom.
Zašto biste trošili novac na skupe kreme kada možete lice da tretirate umirujućom maskom od majoneza? Nežno namažite lice majonezom i ostavite 20 minuta, a zatim očistite hladnom vodom. Vaše lice će biti čisto i glatko. Ne morate da jurite kod kozmetičara da biste očistili kožu i zategli pore! Umesto toga uzmite običan jogurt i namažite lice. Ostavite dvadesetak minuta, a zatim blago sperite. Bićete iznenađeni svežinom kojom ćete prosto zračiti. Ako želite i revitalizaciju, probajte sledeću masku: pomešajte kašičicu običnog jogurta sa sokom od jedne kriške pomorandže (sa sve pulpom) i kašičicom gela od aloje. Ostavite mešavinu na licu najmanje pet minuta, a zatim lagano sperite mlakom vodom. Mešavina soka od jednog limuna i četvrtine šolje maslinovog ulja ima blagotvorno dejstvo na kožu kojoj treba da prodiše.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here