Beker: Zamolio sam Nadala da pusti Novaka na Rolan Garosu!

0

Boris Beker
 

Prvi put otkako se u njegovom boksu našao Boris Beker, srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters turnir s obzirom da je u finalu Rima savladao Rafaela Nadala rezultatom 2:1.

Bio je Beker i u Indijan Velsu uz Noleta, ali zbog operacije kuka nije učestvovao u tituli tako da Nemac nije krio sreću povodom ”prvenca” u Rimu. Međutim, kako sam kaže cilje je Rolan Garos.

"Kada osvojiš Rim ne možeš otići u Pariz i zadovoljiti se četvrtfinalem. Cilj je osvojiti Otvoreno prvenstvo Francuske. Veoma važna pobeda nad ”arhaičnim” nepijateljem Rafom Nadalom pred početak Rolan Garosa. Dosta će nam značiti na samopouzdanju", rekao je Beker za ”Bild”.

 

Upravo će Nadal i biti najveća prepreka Đokoviću ka osvajanju jedinog Grend slema koji mu nedostaje.

"Rekao sam njegovom stricu Toniju da nas puste barem jednom", rekao je Beker kroz smeh aludirajući na to da je Španac već osam puta osvajao Pariz:

"Nadal je i dalje favorit. To što je izgubio nekoliko mečeva samo znači da je i on čovek, a ne mašina. Ipak, Đoković je spreman za titulu. Pronašao je način kako da parira nadalu na šljaci. Mnogo je agresivniji, ojačao mu je prvi servis koji donosi dosta slobodnih poena".

 

Na pitanje nemačkih novinara da Novak iz Bekerovih usta liči baš kao legendarni teniser iz ranijih dana, stigao je potvrdan odgovor.

"Mislim da je to jedan od razloga što me pozvao u tim. Ja ne treba da ga učim kako da se igra tenis, nego samo s vremena na vreme da eliminišem njegove nedostatke", istakao je Beker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here