Časovi u znaku kreativnih radionica

0

Radovi đaka Jelene Todorović Lazić
 

Časovi su protekli u znaku kreativnih radionica, gde su deca ispoljila razna znanja i umeća. Crtala i bojila uskršnja jaja raznim tehnikama, pravila uskršnje korpice, cvetne kolaže i čestitke, rešavali uskršnji matematički zadaci i ukrštenice…

Atmosfera u kojoj se radilo bila je vesela. Posebno su bili ponosni oni đaci koji su dobili diplome u različitim kategorijama: za najoriginalniji uskršnji rad, za najuspeliji zajednički rad, za najlepše našarano jaje.

 

– Ove umetničke radionice su svojevrsna kruna u nizu aktivnosti koju moje koleginice i ja organizujemo u okviru Dopunske nastave na srpskom jeziku – kaže Romana Radović, a Jelena Todorović Lazić dodaje:

– Već smo imali tribinu za roditelje na temu "Vaspitanje dece" obeležili smo i svetski dan pozorišta školicom glume. Ove nedelje sa grupama kojima još nije počeo prolećni raspust obeležavamo i Dan planete zemlje. U nekim školama učestvujemo u multikulturalnim proslavama -dodala je ona.

– U planu su još neke lepe akcije -kaže Jelena Kenda i sa osmehom nas saopštava da neće da nam otkrije sve tajne, jer hoće da priredi i iznenađenje za svoje đake.
 

Zahvalnost "Vestima"

Nove profesorke dopunske škole u Švajcarskoj kažu da je jako lepo što o aktivnostima đaka može da se čita u "Vestima", pa su svi roditelji njihovih učenika obavešteni o tome, a takođe to ostane i trajno zabeleženo. Zbog toga su zahvalne "Vestima" najtiražnijem listu dijaspore što će i ubuduće pratiti aktivnosti njihovih učenika.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here