Čelsi ”pojeftinio”

0

Vlasnik kluba Roman Abramovič je samo za plate igrača prošle godine izdvojio 142,6 miliona funti, što je najveći iznos u istoriji engleskog fudbala.

 

"Plavci" su predali finansijsku dokumentaciju prošle nedelje, i kako piše "Tajm", prema procenjenim cenama igrača na fudbalskom tržištu fudbaleri londonskog kluba ukupno vrede 247,5 miliona funti, što je znatno manje od prošle sume – 287,1 milion funti.

 

Vlasnik Čelsija najavio je da će se ovog leta zahvaliti "nekim penzionerima", a koliko će novca izdvojiti za pojačanja, zavisiće od toga da li će biti osvojena titula prvaka Engleske.

 

Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostalo je četiri kola, a Čelsi je prvi na tabeli engleskog šampionata sa 77 bodova. U stopu ga prate Mančester junajted sa četiri poena manje i trećeplasirani Arsenal sa 71 bodom.

 

Anćeloti: Titula je našim rukama

 

Menadžer fudbalera Čelsija Karlo Anćeloti izjavio je nakon pobede u prvenstvenom meču protiv Boltona (1:0) da je titula prvaka Engleske u njihovim rukama.

 

"Trenutno smo prvi na tabeli. Potrudićemo se da tako i ostane. Titula je naša, ukoliko ostanemo fokusirani na svoju igru i prekinemo da se obaziremo na rezultate ostalih timova. Moramo da ostanemo smireni, jer je titula u našim rukama, samo ako igrači ostanu dovoljno motivisani do kraja sezone", rekao je Italijan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here