Čović: Uspeh juniora još više dobija na težini

0

 Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović
 

"Ostvarili smo veliki uspeh. U konkurenciji odličnih timova, klubova koji zaista ulažu velika sredstva u mlađe kategorije osvojili smo prvo mesto. Trijumf još više dobija na težini ako se zna da smo imali najmlađu ekipu na turniru i da su igrači i članovi stručnog štaba bili veoma potrešeni zbog velike prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju", rekao je Čović za klupski sajt.

 

Juniorski tim crveno-belih je osvojio Evroligu trijumfom na fajnal-foru igranom u Milanu.

"Momci su ceo turnir odigrali na izuzetno visokom nivou, a posebno impozantnu partiju su pružili u finalu protiv slavnog Reala na čemu su nam čestitali svi eminentni ljudi iz sveta košarke koji su bili u Milanu", rekao je Čović.

 

Prema njegovim rečima, ulaganje u mlađe kategorije je koncept koji će Zvezda još više razvijati.

"Moramo da nastavimo da pravimo igrače. Imamo talentovanu decu, a ono što moramo da uradimo je da im omogućimo uslove u kojima će moći da se adekvatno razvijaju. U Zvezdi sve to posedujemo, počevši od infrasturkture u vidu dvorana, kvalitetnih trenera do jedinstvenog sistema obrazovanja koja nudimo toj deci", rekao je Čović.

 

On je istakao da je ponosan kako su igrači, stručni štab i svi zaposleni u košarkaškom klubu Crvena zvezda reagovali u kriznoj situaciji u Srbiji.

"Na prvi znak velike katastrofe odmah smo u službi zbrinjavanja evakuisanih građana iz Obrenovca na raspolaganje stavili naše dve dvorane. Zaposleni su danonoćno radili kako bi sve pripremili za prihvat evakuisanih građana. Igrači, stručni štab i članovi uprave su na namenski račun uplatili novčana sredstva, a svi zajedno su skladištili robu koja je dopremana kao pomoć u ove prihvatne centre", rekao je Čović.

 

On je dodao da će Zvezda nastaviti da šalje apele za pomoć, kao i da će pratiti situaciju na terenu i shodno mogućnostima i potrebama pomagati ugroženo stanovništvo.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here