Junajted ne brine za budućnost

0

 

Prethodni period bio je veoma turoban za Mančester junajted – od letošnjeg odlaska ser Aleksa Fergusona sve je krenulo nizbrdo, pa su Crveni đavoli doživeli da se grčevito bore za 6. poziciju, koja vodi u Ligu Evrope, što je do skora bilo nezamislivo.

Uprkos svemu tome, veličina kluba nikada nije dovedena u pitanje, pa je Junajted, kako javlja Dejli Mejl, na putu da obori svetski rekord u sponzorskom ugovoru s dobavljačem SPORTske opreme!

Kako pišu Englezi, Mančester je u pregovorima sa nemačkim gigantom Adidasom, a dogovor bi vrlo brzo trebalo da bude postignut, i po njemu će slavni engleski klub dobijati 60 miliona funti po sezoni, ili oko 73 miliona evra. Primera radi, Arsenal je nedavno potpisao sjajan ugovor sa Pumom po kojem će dobijati upola manje, odnosno 30 miliona funti godišnje.

Inače, Junajtedu leta 2015. godine ističe desetogodišnji ugovor sa Najkijem, vredan ukupno 300 miliona funti, a isti izvor navodi da su Amerikanci želeli da nastave saradnju, i da dupliraju svoja davanja klubu sa Old traforda, ali su u poslednje vreme počeli da oklevaju, verovatno zbog lošijih rezultata Đavola, što će iskoristiti Adidas.

Mančester junajted je nosio Adidasove dresove 12 godina – od 1980. do 1992. godine.

Na kraju, jedna od prednosti Adidasa je i to što su čelnici ove kompanije spremni da pristanu da Junajted ima slobodu da pronađe drugog partnera za modni brend, a to će verovatno biti japanski Uniklo (Uniqlo), koji je postao globalno poznat po sklapanju saradnje sa Novakom Đokovićem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here