Kajakaši Srbije osvojili srebrne medalje na SK u Milanu

0

 

Nikolina i Olivera Moldovan su do drugog mesta došle rezultatom od 39 sekundi i 79 stotinki.

"Divan je osećaj. Žao mi je što nismo osvojile medalju i na 500 metara, ali zadovoljne smo srebrom na 200 metara. Vidimo da smo u vrhu i da ima mesta za napredak, ali moramo mnogo da radimo. Videćemo šta će biti na Evropskom i Svetskom prvenstvu, to nam je krajnji cilj u sezoni", rekla je Olivera Moldovan.

 

Zlatnu medalju osvojile su Nemice Koni Vasmut i Tina Dice sa 38,849 sekundi, a bronzu Gabrijela Sabo i Nineta Vad iz Mađarske sa 0,372 sekundi zaostatka za pobednicama. Srpski reprezentativci Simo Boltić i Vladimir Torubarov osvojili su
srebrnu medalju u disciplini K-500 rezultatom od minut, 29 sekundi i 93 stotinke.

"Ovo je nama bila prva ozbiljna trka na međunarodnoj sceni u dvosedu na 500 metara i prezadovoljan sam osvajanjem srebrne medalje", rekao je Boltić, koji je prošle godine osvajao odličja u toj disciplini ali sa Markom Dragosavljevićem.

 

Torubarov je osvojio svoju prvu medalju na Svetskom kupu. Zlatnu medalju osvojili su Mađari Tibor Hufnagel i Đerđeli Boroš sa 1:29,073, a bronzanu Portugalci Fernando Pimenta i Emanuel Silva sa 0,080 sekundi zaostatka za pobednicima.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here