Kapičić preti ostavkom, ako liga ne krene na vreme

0

"Nije pretnja, ali sam rekao na sastanku Upravnog odbora u Nišu da ću podneti ostavku ako se to ne desi. Dakle, nacionalna liga Srbije zaštićena je kao beli medved", kaže Kapičić.

 

Prvi čovek KSS smatra da je pogrešno to što srpski klubovi svojim učešćem u Jadranskoj ligi "kroje" srpsko takmičenje. On veruje da bi trebalo držati se ranije odluke o smanjenju broja učesnika Jadranske lige sa 14 na 12 klubova, što bi omogućilo da liga u Srbiji krene na vreme.

 

"Ako je Jadranska liga sa 14 učesnika interes naših klubova, podržavam njihovu inicijativu. Ali, promene moraju da prihvate svi. Nisam za to da ulazimo u rat sa Jadranskom ligom i Evroligom, koja stoji iza našeg sporazuma. Nije pametno, jer opet dolazimo na njihov šalter".

 

Eksperti su procenili su da bi Jadranska liga sa 12 klubova mogla da se završi krajem februara.

 

"Nacionalna liga počela bi prve nedelje marta i završila se u junu. To je ‘zakucano’. Ako se dogovore da Jadranska liga ima 14 klubova, morala bi da počne sredinom septembra i da se završi do 01. marta. Imaćemo sastanak s našim klubovima, da vidimo da li je moguće uskladiti kalendare. Njihova je želja da se u dogovoru sa Jadranskom ligom formiraju kvote za broj učesnika iz nacionalnih liga. U varijanti sa 14 klubova tražili bi četiri, a možda i pet srpskih predstavnika".

 

Ukoliko bi Jadranska liga počela polovinom septembra, klubovi ne bi mogli da računaju na reprezentativce, s obzirom na to da se u tom terminu igraju svetska i evropska prvenstva.

 

"Ako se svi slože, neka malo ‘zgužvaju’ kalendar", konstatuje Kapičić. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here