Buntovnički izgled i virtuoznost s kojom izvodi dela od baroka do kompozitora današnjice u savršenoj su harmoniji, tako da su njegovi nastupi od Pariza do Moskve rasprodati mesecima unapred – uostalom, i karte za večerašnji koncert u novosadskoj Sinagogi planule su za svega dva sata.

Nemanja Radulović, “veštac na violini”, kako ga je svojevremeno nazvao jedan oduševljeni muzički kritičar, posle više od pet godina ponovo će svirati pred ovdašnjom publikom, ovoga puta sa svojim ansamblom “Dabl sens”, a izvodiće kompozicija Baha, Vivaldija, Dvoržaka, Bramsa i Šostakoviča.

– Naša ideja je od samog početka bila da približimo umetničku muziku široj publici, jer smo svesni toga da klasiku prate u većini oni nešto stariji, kao i da sami koncerti nisu medijski propraćeni kao, recimo, nastupi rok zvezda – otkriva nam Nemanja Radulović. – I stoga nam je palo na pamet da tu ustaljenu šemu probamo malo da promenimo i rezultat je ova mala porodica koja svira klasiku na svoj, pomalo razbarušen način. A s obzirom na to da svi volimo i rok i druge muzičke žanrove, želeli smo da takve naše aranžmane prati i malo opušteniji pristup i nastup, pri čemu i mi i publika uživamo u potpunosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here