Festival humora, zabave i veselja “Nušićijada” održaće se od 23. do 25. avgusta pod sloganom “Deset godina Nušićevanja”.

Nušićijadu će u godini jubileja krasiti sve njene sada već tradicionalne karakteristike, brojne pozorišne predstave, izložbe, tribine, performansi i koncerti.

“Mi kao narod koji voli satiru i koji voli da uzvrati, uzvratili smo Nušiću festivalom. Odgovornost je velika jer obeležavamo 10 godina obnovljenog festivala, zbog toga smo se potrudili da u programskom delu podignemo lestvicu, ali i da raznim propratnim sadržajima dovedemo što veći broj gostiju u Ivanjicu”, kaže medijski koordinator festivala Beba Bojović.

Ona ističe da Nušićijadu manifestuje pre svega satirični duh, pa će se u tom smislu ove godine održati brojne izložbe koje će podsetiti na Nušića i njegova dela, a kao i svake godine Ivanjicom će šetati dame i gospoda odeveni u kostime s kraja 19. i početkom 20. veka.

“Mi smo se potrudili da pre svega zadržimo ono što smo negovali u prethodnih 10 godina, a to je specifičnost festivala kada je reč o vizuelnom delu, ali i kada je reč o programu. Ove godine sve posetioce očekuje bogat program koji je fokusiran na kvalitetnim pozorišnim predstavama”, kaže Beba Bojović.

Navodi da će se publici ove godine pokloniti glumci Zvezdara teatra i Narodnog pozorišta iz Kruševca, da su koncerti propratni deo manifestacije, a u tri dana predstaviće se Željko Samardžić, Marija Šerifović, Dejan Petrović i Big Bend, dok će na svečanoj akademiji povodom 10 godina postojanja manifestacije nastupiće “Balkanika”.

Ovogodišnju 10. obnovljenu Nušićijadu krasiće raznovrsne umetničke forme, a u njenoj organizaciji i realizaciji učestvovaće preko 100 volontera.

“Sam festival obnovljen je na inicijativu građana, pre svega mladih i ambicioznih ljudi koji su želeli nešto da učine svom gradu. Za naš festival najvažnija je podrška građana koji prepoznaju potencijal manifestacije. Kada su svi okupljeni oko iste ideje, a to je da Ivanjica ima festival kakav zaslužuje, to znači da je pred volonterima težak i naporan rad, koji se isplati kada vidimo rezultate”, rekao je koordinator volonterskog programa Marko Andrejević.

I sva lokalna komunalna preduzeća angažovana su u pripremama za manifestaciju, kao i lokalna samouprava sa svim službama. Svi smeštajni kapaciteti rasprodati su još u aprilu, kada program ovogodišnje Nušićijade nije bio poznat, kazao je zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here