Kosovski mediji: Vučić pričao priče o izgubljenom Kosovu

0

FoNet/Aleksandar Levajković
Mediji u Prištini žestoko kritikovali Vučićeve izjave
 

Dnevnik "Koha ditore" pod naslovom "Vučić: Kosovo je kolevka Srbije" piše da se Vučić, kao i njegovi prethodnici, nije uzdržao od nacionalističkih izjava nazivajući Kosovo "kolevkom Srbije". Na izjave Vučića reagovale su samo opozicione partije, dok je Vlada "ostala nema na te provokacije", naveo je taj list.

"Vučić je zapalio Srbe", smatra dnevnik "Kosova sot" koji je dodao da je Vučić pozvao svoje sunarodnike da ne priznaju institucije države Kosovo. Po pisanju tog lista, politički analitičari su kritikovali to što je data dozvolu Vučiću da poseti Kosovo.

"Nikada se nećemo odreći (dižemo ruke) Kosova", naslov je izveštaja dnevnika "Zeri" o poseti srpskog premijera, u kojem se između ostalog ističe da je Vučić pozvao Srbe na Kosovu da ostanu tu da žive i da rađaju što vise dece.

"Poručio je Mustafi da radi za Srbe ili da ide kući", piše taj list.

Dnevnik "Epoka e re" piše da je "Vučić pričao priče na izgubljenom Kosovu", a u drugom tekstu da je retorika koju je upotrebio premijer Srbije "srednjevekovna".

Elektronski mediji su juče kao udarnu vest u svim informativnim emisijama imali posetu i izjave Vučića tokom posete Kosovu i to uglavnom o "problematičnim izjavama srpskog premijera".

Posebno je zamereno zameniku premijera Kosova Branimiru Stojanoviću što je prilikom otkrivanja spomenika kralju Milutinu rekao da je to "prvi spomenik kralju Milutinu u Srbiji", što je protumačeno kao da Stojanović, kao zamenik premijera, ne priznaje nezavisnost i suverenit Kosova u čijoj je vladi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here