Kuće pune peska i vode

0

Oko 500 kuća u Krupnju bilo je pod vodom, pune su mulja, peska i šljunka i još nisu za stanovanje. Potrebna pomoć svake vrsta (Foto: Ilustracija)
 

– Ljudi uz pomoć rodbine i prijatelja pokušavaju da izbace pesak i šljunak iz kuća, ima kuća gde je zatrpan ceo prvi sprat. Potrebna nam je pomoć u ljudstvu i to sam rekao ministru Rasimu Ljajiću koji je obišao Krupanj – kaže Grujić.

U Krupanj je stiglo šest teških mašina koje rade po rekama, dve cisterne za vodu i jedna za otpušavanje kanalizacije. Pomoć stiže u Krupanj, ali je problem što ih donose razna udruženja koja je dele sama, pa se dešava da neko dobije duplo, a neko ništa, što stvara nezadovoljstvo građana.

 

Evo kako pomoći ugroženima u poplavama

Ono što se prijavi Crvenom krstu distribuira se po rasporedu.

Predsednik Tomislav Nikolić juče je stigao u Krupanj da bi uručio pomoć stanovnicima tog grada na zapadu Srbije. Nikolić je prikupio 15.000 evra za ugrožene ljude.
 

Ima i žrtava

Savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava Pak-Stanković izjavila je da u opštini Krupanj ima ljudskih žrtava. Ona je ocenila da krizni štab nije dorastao katastrofalnoj situaciju koja je zadesila tu opštinu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here