LE: U polufinalu Fulam, Hamburg, Liverpul i Atletiko

0

 

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su u revanšu četvrtfinala pobedili Benfiku rezultatom 4:1. Prvi meč u Lisabonu završen je pbedom Benfike od 2:1.

 

Junak trijumfa "crvenih" bio je Fernando Tores koji je postigao dva gola u drugom poluvremenu. Prethodno, Dirk Kujt je u 28. minutu doneo Liverpulu prednost posle sumnjive situacije u petercu gostiju, koji su smatrali da je Holanđanin u ofsajdu. Samo pet minuta kasnije Lukaš Leiva je povećao na 2:0, nakon brze kontre i lepe asistencije kapitena Stivena Džerarda.

 

Kada je Tores u 59. minutu, na dodavanje Kujta, postigao treći gol činilo se da je na "Enfildu" sve gotovo. Međutim, Oskar Kardozo je u 70. smanjio na 3:1 golom iz slobodnog udarca, vrativši Benfiku u igru. Ipak, Tores je drugim golom na meču, u 82. minutu, potvrdio plasman Liverpula u polufinale Lige Evrope.

 

Napadač tima sa "Enfilda" imaće vrlo emotivan dvomeč u polufinalu, jer će protivnik Liverpula biti njegov bivši tim Atletiko iz Madrida. "Jorgandžije" su odigrale 0:0 na svom stadionu protiv Valensije i tako sačuvale 2:2 iz prvog meča. Srpski interancionalac Nikola Žigić odigrao je umesto Hoakina poslednjih 20 minuta meča na "Visente Kalderonu", u kojima je bio centralna figura.

 

Srpski centarfor je najpre odlično šutirao glavom ali je golman "jorgandžija" dobro reagovao, a onda je nad Žigićem napravljen čist jedanaesterac, jer mu je "čuvar" bukvalno pokidao majica u skoku, ali ovaj događaj umesto nedosuđenog penala, imao je završetak u vidu isključenja trenera "šišmiša" Unaja Emerija, koji je oštro protestovao pokazajući sudijama da nemaju obraza.

 

Najbolji evropski plasman u klupskoj istoriji ostvario je londonski Fulam koji je slavio u Volfsburgu 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 eliminisao nemačkog prvaka. Strelac jedinog gola bio je Bobi Zamora već u 30. sekundu utakmice!

 

 

Fulam će u polufinalu igrati protiv nemačkog Hamburga, inače grada domaćina finalne utakmice. HSV je u revanšu u Liježu pobedio domaći Standard sa 3:1.

 

Mladen Petrić postigao je dva gola u prvom poluvremenu i već tada osigurao plasman svog tima među najbolja četiri. De Kamargo je doneo šansu Belgijancima za preokret, a u poslednjim trenucima utakmice, kada je već sve bilo gotovo, Gerero je potvrdio veliku pobedu Nemaca.

 

 

U polufinalu sastaju se Liverpul – Atletiko Madrid i Fulam – Hamburg.

 

četvrtak, 8. april:
Volfsburg – FULAM 0:1 (0:1), prvi meč 1:2
(Zamora 1′)

Standard – HAMBURGER 1:3 (1:2), 1:2
(De Kamargo 33′ – Petrič 20′, 35′, Gerero 90′)

ATLETIKO MADRID – Valensija 0:0, 2:2

LIVERPUL – Benfika 4:1 (2:0), 1:2
(Kujt 28′, Lukaš 34′, Tores 59′, 82′ – Kardozo 70′)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here