Mladi puni volje za rad

0

Ponovo pun klub: Doček Nove godine

Vođenje SKC-a "Sveti Sava" preuzela je ekipa mlađih članova, najvećim delom iz folklorne sekcije, na čelu sa Ljiljanom Trkuljom. Sve govori, iako su još početku, da će mladi istrajati u nameri da sačuvaju prostorije i da to i dalje, pored Srpske pravoslavne crkve, ostane mesto okupljanja naših ljudi u ovom gradu.

 

Pripreme za slavu

Prvi ohrabrujući korak bilo je okupljanje članova folklorne i kuglaške sekcije i fudbalera "Mladosti" u klupskim prostorijama povodom završetka 2009. godine i večere organizovane za tu priliku. Posle toga uspešno je organizovan doček i proslava Nove 2010. godine, a u toku su pripreme za klupsku slavu Svetog Savu koji će biti proslavljen 27. januara.

Dragan Jezdić, bivši predsednik, zajedno sa jednom grupom starijih članova pokušao je da ubedi mlade članove, pogotovo iz folklorne i kuglaške sekcije "Nikola Tesla", ali i Fudbalskog kluba "Mladost", da prostorije predstavljaju dobru osnovu za rad i aktivnosti.

 

Njihovim gubitkom brzo bi došlo do formalnog gašenja Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", što bi bila velika šteta za našu zajednicu u ovom gradu.

Posle više neuspelih pokušaja, početkom prošlog meseca održana je godišnja skupština na kojoj su mlađi prihvatili obavezu da vode centar.

 

Za predsednika je izabrana Ljiljana Trkulja, potpredsednik je Slaviša Dačić, sekretar Zorica Mrkalj, zamenik sekretara Zdravko Trkulja, blagajnik Nenad Đajić, a njegov zamenik Dragan Mrkalj. U upravi su još Danijela Turjačanin, Dajana Popov, Dragana Buvač, Dijana Božić i Đorđe Popov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here