Nakon 15 jezika na koji je preveden, roman “Tesla, portret među maskama” i na arapskom

Vestionline, Bookvar
0
commons.wikimedia / Napoleon Sarony

Roman “Tesla, portret među maskama” Vladimira Pištala preveden je na arapski i upravo je izašao iz štampe u Kairu kao izdanje uglednog izdavača Noon Publishing.

Roman “Tesla, portret među maskama” u Srbiji ostvario je nezabeležen uspeh – nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a u SAD je doživeo tri izdanja, kao 11. prevod ovog dela na neki od stranih jezika. Preveden je na 16 jezika (engleski, ruski, francuski, makedonski, češki, poljski, bugarski, slovački, slovenački, mađarski, rumunski, turski, grčki, italijanski, malajalam i arapski).

Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga i na engleskom jeziku, koju je za američke čitaoce/slušaoce pročitao poznati glumac L. J. Ganser. Ove godine Discovery Channel koji se prikazuje na svim kontinentima pripremio je i novu, ambicioznu dokumentarnu seriju o Nikoli Tesli “Tesla’s Death Ray”. Kao autor najčitanijeg romana o Tesli intervjuisan je i srpski pisac Vladimir Pištalo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here