Nemojte da budete uz Putina

0

Poručili premijeru da bude hrabar i ne trguje s Putinovom Rusijom
 

Po uzoru na aktivistkinje Femena, u ovoj, muškoj varijanti, dvojica su ispisala na telu i apel češkom premijeru Bohuslavu Sobotki "da bude hrabar".

 

Dvojica su hitro skinula košulje, popela se na podijum ispred govornice, razvila zastave EU i NATO i napisima na telu zatražila od Češke da odbrani slobodu Ukrajine, a ne svoje paštete što je aluzija na preduzeća koja sarađuju sa ruskim partnerima, izvoze u Rusiju i bune se protiv sankcija.

 

"Gospodine Sobotko, Vi ste premijer Češke. Nemojte da budete pajtaš lobista preduzeća mašinogradnje koji trguju s Putinovom Rusijom. Ukrajini je potrebna pomoć. Vi je svojim izjavama bacate s palube, poput zapadnih političara kada su izdali našu zemlju 1938. godine u Minhenu", piše u protestnoj poruci koju su dvojica aktivista grupe "oMEN" stigla da podele novinarima, pre no što ih je obezbeđenje izvelo iz sale.

 

Ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec kazao je češkoj televiziji da su demonstranti ušli u zgradu Vlade kao akreditovani novinari i da će razmotriti da li je potrebno pooštriti uslove za akreditacije.

 

Ministar odbrane Martin Stropnjicki kazao je da incidentu ne treba pridavati veći značaj, a da je bitno da su mirno izvedeni iz sale.

 

"To što su tu razvili neki transparent, to me ne nervira. Izneviralo bi me da ih je obezbeđenje nokautiralo, stavilo im lisice i izvelo. Izvedeni su mirno – to je bitno", kazao je Stropnjicki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here