EPA/Yoshua Arias
Novak Đoković

Škotska šampionka Iv Muirhed, aktuelna osvajačica zlatne medalje u karlingu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, napisala je autorski tekst u kojem je poručila da Novak Đoković nije GOAT (najvećih svih vremena)!

Iv je, ukratko, podržala mišljenje Matsa Vilandera koji je poručio da je Novak više BOAT (najbolji svih vremena), pa je kroz taj tekst pokušala da objasni svoje mišljenje.

“Fenomenalno je dostignuće osvojiti 23 grend slema. To bi bio slučaj i da je to učinjeno u bilo kojoj eri. Ali to što je dostigao taj broj, dok su druge dve legende istovremeno osvajale veliki broj grend slem titula, ga čini još posebnim” počela je Iv o Đokoviću.

Potom je nastavila:

“Međutim, to ga ne čini najvećim svih vremena. U stvari, to ga čak ne čini najvećim u poslednjoj deceniji ili tako nešto. Živimo u eri kada su ljudi nametnuli sportistima te GOAT titule. Zaista, to je besmislena debata.”

Nastavila je Iv, koja je bila i evropska i svetska šampionka.

“Tenis u vreme Đokovića, Federera i Nadala je savršen primer za to. Nijedan od njih nije dostigao vrhunac na potpuno istoj tački. Federer je bio u najboljem izdanju pre nego što je Đoković dostigao svoj vrhunac, to je sigurno. I nema sumnje da je Đokovićevo telo građeno bolje od druge dvojice da bi se izbegle povrede i pružila igra na svim terenima. Njegova fleksibilnost i izdržljivost su neverovatni.”

Potom je dodala:

“Sviđa mi se način na koji je Mats Vilander formulisao debatu. Drago mu je da Đokovića zove BOAT (najbolji svih vremena), a ne GOAT (najveći svih vremena). Tako bi trebalo da bude. Statistika je van rasprave. Ako si na vrhu, onda si na vrhu. Ali biti “najveći”, to je mnogo subjektivnije” napisala je Muirhedova između ostalog, prenosi “Telegraf”.

4 COMMENTS

  1. Sad će ona da nam objasni šta je plavo a šta crveno, možda joj i poverujemo ako smo daltonisti.
    Sama činjenica da se trude mnogo govori, ali šta da se radi zna se ko je najbolji svih vremena.
    Da crknu od muke, hahahha kakvi paćenici. Pa šta ste mu sve radili nebi li ga sprečili da se dokaže i pokaže.
    Čovek je legenda i kao čovek i kao sportista, pa ostali mu nisu ni do kolena. Nole je car, ljudina dzin …
    Bravo Nole, majstore!!!

  2. Sad još da se javi neka od prvakinja u brejk densu!Da mi je samo znati, koliko može da nabroji osvajaća grend slema!

  3. A sta je cudno u tekstu, zapad je reality tvorevina pljackasa pola sveta, obisao sam skoro sve najvece muzeje tamo i shvatio bestijalnost zlocinaca koji ne prezaju da popljackano prikazuju kao svoje dostignuce i bastinu. Ogrezli u krvi i lazinim pravdanjima zlocina nad nevinima kao cibilizacijskim i demokratskim protiv onih koji to nisu … i na kraju glupost godine da se rezultati najbolji ali da je najveci subjektivan stav, po tome ni mjena olimpijska pobeda moje najveca jer po mnogima vrv nije zasluzena…ali njena jeste jer je zapadna…da nije debilno bilo bi smesno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here