Partizan pokrenuo akciju: Stop nasilju nad životinjama

0

 

Inicijatori akcije su navijači crno-belih, uz punu podršku uprave kluba, a želja je da se širi svest o tome koliko u poslednje vreme ima nasilja nad životinjama. Istovremeno, Partizan želi i da utiče na društvo da na osnovu dobrovoljnih donacija pomogne azilima u Srbiji. Naučni dokazi pokazuju da maloletna lica koja zlostavljaju životinje kasnije u velikoj meri ispoljavalju nasilje i prema ljudima.

Govoreći na konferenciji za štampu, održanoj u klubu SPORTista na stadionu u Humskoj 1, direktor marketinga Snežana Filipović je istakla sledeće:
"FK Partizan je protekle dve godine bio učesnik mnogih društvenokorisnih akcija. Kako smo bili svedoci sakaćenja i ugrožavanja životinja, počevši od slučaja keruše Mile 2010. godine, FK Partizan će se nizom društvenih akcija truditi ne samo da ukaže na ovaj problem, već i da pokrene donacije za azile za napuštene i ugrožene životinje u Beogradu i okolini".

Iz kluba poručuju da akcijom "Stop nasilju nad životinjama" žele da pokrenu i druga SPORTska društva da šire svest o ovom problemu. Ovoj akciji su se odazvali i igrači crno-belih koji imaju svoje kućne ljubimce, poput Filipa Malbašića, Nikole Gulana, Danila Pantića, Petra Skuletića…

Prema rečima Filipovićeve, akcija počinje posetom azila u okolini Beograda i obuhvatiće učešće ne samo fudbalera Partizana, već i javnih ličnosti koje su istaknuti borci za prava životinja, kao i sakupljanje donacija, hrane, lekova…

Zlostavljanje životinja podrazumeva mučenje, nanošenje fizičkog i psihičkog bola, kao i ubijanje…

U promotivne svrhe urađen je video-klip u kojem na humanost i borbu za prava životinja poziva jedan od prvotimaca Partizana Nikola Gulan.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here