Radonjić pred Laboral: Neka bude kao prošle godine

0

Stručnjak za Špance: Dejan Radonjić
 

"Čeka nas težak meč i težak raspored, pošto u narednih šest utakmica idemo na četiri gostovanja. Mi smo najmlađa ekipa u Evroligi i u teškoj smo grupi. Svojim dobrim igrama na početku podgrejali smo nade navijačima, ali treba ponoviti ono što smo rekli na početku, a to je da je sa ovim timom u ovakvoj grupi svaka pobeda

podvig", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

 

Košarkaši Zvezde u petak od 20.30 igraju u Vitoriji protiv Laboral Kuće, utakmicu petog kola grupe D u Evroligi.

 

Verujem u Dženkinsa

"Raduje ozbiljnost tima u duelu sa Solnokom i na kraju je ispalo dobro što smo igrali u tom terminu, jer smo imali vremena da se odmorimo. Igra (Čarlsa) Dženkinsa je bila onakva kakva smo znali da će da bude", rekao je Radonjić.

 

"Laboral Kuća je pretrpela velike promene u odnosu na prošlu sezonu, zadržali su malo igrača i doveli kvalitetne i iskusne košarkaše koji su garancija da mogu da ispune njihove ambicije koje su uvek vrlo visoke. Sam dolazak (Saše) Vujačića govori o njihovom aspiracijama. Oni u Evroligi nemaju poraz na svom terenu", rekao je Radonjić.

 

Zvezda pod vođstvom crnogorskog stručnjaka ima zaista impresivan skor protiv klubova iz najjače nacionalne lige u Evropi. Prošle sezone su po dva puta pobeđeni Laboral Kuća i Bilbao, a ove sezone Valensija, za ukupnih 5:0.

 

"Bilo bi dobro da pobedimo i šesti put, u svakom slučaju", konstatovao je Radonjić uz osmeh, ali ipak bez želje da se upušta u ozbiljniju analizu na tom polju.

 

Posle četiri kola, obe ekipe imaju skor od po dve pobede i poraza.

 

"Naše pobede na početku su poboljšale ambijent i ako razmišljamo na taj način, možemo da probamo da iznenadimo Laboral", rekao je trener crveno-belih.

 

Na pitanje da li Zvezda ima obavezu da u sledećih šest kola zabeleži bar još tri pobede ako želi da se plasira u Top 16, Radonjić se nije složio s tim.

 

"Ne postoji obaveza, postoji velika želja da pobeđujemo. Mi u svaku utakmicu ulazimo s motivom da pobedimo, ali ponavljam, i treba ponavaljati, mi smo najmlađi tim u Evroligi i imamo drugačiju priču", rekao je trener crveno-belih.

 

On je istakao da je zdravstvena situacija u ekipi odlična, ali da treba sačekati trening, ali i dugačak put do Vitorije, na koji ekipa kreće u sredu ujutro.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here