Razgrabljeni svi primerci “Hronike Krajine”

0

 

Knjigu je izdala Fondacija lorda Bajrona za balkanske studije (Čikago-Otava-London), a pre Toronta promovisana je u Kaliforniji, Lejk Forestu, Čikagu i Otavi.

Sam autor prisutne je proveo kroz sadržaj knjige, govoreći o istoriji (Srbi su autohton narod u Hrvatskoj još od pre početka najezde Turaka), političkim burama i ratovima, prekrajanjima granica, stvaranju i propasti Jugoslavije, ustaškom pokolju Srba u Drugom svetskom ratu.

 

Trifković je takođe naglasio da "Hronika" predstavlja prvu studiju objavljenu na engleskom jeziku koja govori o petovekovnoj tragičnoj istoriji krajiških Srba.

 

Iako je zasnovana na višegodišnjem istraživanju i radu i oslanja se na aparaturu i metodologiju istorijske nauke, knjiga nije striktno akademska, već je namenjena širokom čitalačkom auditorijumu.

Svi primerci knjige koje je dr Trifković doneo iz Amerike naprosto su razgrabljeni, a interesovanje prisutnih za teme koje je knjiga obradila zaista je bilo veliko: da je bilo više vremena, pitanja i rasprave, prevashodno o novijoj istoriji sigurno bi potrajalo do duboko u noć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here