Srna
Milorad Dodik

Sjedinjene Američke Države su na listu sankcija dodale decu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Goricu i Igora, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

Kako se navodi u dopunjenoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog ministarstva finansija, na listu sankcionisanih lica dodati su Gorica i Igor Dodik.

Pored njih na spisku se nalaze i restoran “Agape” u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija “Agrovoće” koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija “Frut Eko” koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija “Global Liberti” koja se dovode u vezu sa Igorom i Goricom.

Kako navodi Ministarstvo finansija SAD, dve osobe i četiri kompanije sa liste čine jezgro mreže podrške posebno označenog državljanina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Pripadnici ove mreže, među kojima su Dodikova punoletna deca, omogućavaju nastavak Dodikovog korumpiranog delovanja u bosanskohercegovačkom entitetu RS, što mu omogućava da izvlači javna sredstva iz RS s ciljem sopstvenog bogaćenja i bogaćenja njegove porodice na račun građana BiH i funkcionalnih vlasti u zemlji”, dodaje američko ministarstvo.

SAD su protiv Dodika uvele sankcije i 5. januara 2022. godine, kao i 17. jula 2017. godine zbog opstruiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

3 COMMENTS

  1. Nikakve sankcije vi niste njima uveli samo lazete ovaj nas jadni narod.Vi ste ga postavili i vi ga odrzavate na vlasti svih ovih godina.Te Vase farse jasne svima koji imaju imali mozga i smiju da razmisljaju.

  2. ove sankcije su samo za kozmetiku. Nije Dodik , ni deca pod sankcijama, nego evo vec od kako je on na vlasti – cela RS i njen narod. Samo MIle i familija – NE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here