Sindikalci Švajcarske pomažu Obrenovcu

0

Unija sindikata Švajcarske poslala je pomoć poplavljenima u vrednosti od 10. 000 franaka, a uskoro će biti upućena pomoć u vrednosti od 24. 000 franaka za obnovu teško oštećenog Doma za omladinu Obrenovca.

POmaže otadžbini: Darinka Filipović
 

Unija sindikata Švajcarske, jedna je od najbolje organizovanih radničkih organizacija i bori se za prava radnika, i u kojoj u svom članstvu ima i veliki broj naših ljudi, prvobitno je uplatila 10. 000 pomoći preko fondacije Solidar (sindikalna humanitarna fondacija), a uskoro sledi i odluka o sredstvima za obnovu Centra za mlade u Obrenovcu pa se očekuje odobrenje 24. 000 franaka do jeseni kako bi se osposobio taj centar za mlade, koji je teško oštećen u nedavnim katastrofalnim poplavama.
– Poslala sam puno molbi (apela) našim domaćinima Švajcarcima da pomognu mojim sunarodnicima, koji su stradali u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. Apel je stigao i Uniji sindikata, koja se odazvala i u prvo vreme i odmah reagovala i pomogli sa 10. 000 franaka, koje su poslali preko fondacije Solidar (sindikalna humanitarna fondacija) – priča za "Vesti" Darinka Filipović koja je sekretar i pravni sekretar u sekciji Unije u Soloturnu.
Ona kaže da će nakon godišnjih odmora uslediti i odobrenje sredstava, kako bi se pomogla obnova Doma za omladinu u Obrenovcu.
– Imamo saznanja da je dom teško oštećen i da bez većih ulaganja ne može da se odvede u prvobitno stanje – veli Darinka.

 

Zahvalnost Riti
Rita Šivai jedna od visokih funkcionera u Uniji nam pomaže u svemu, ja sam veoma zadovoljna i zahvalna sam joj, što se na svaki moj apel odazvala sa željom da Unija pomogne nastradalim u poplavama.
Ovo je prilika da joj se zahvalim kao i celoj organizaciji Unije sindikata Švajcarske, koja se odazvala našoj molbi da pomogne sunarodnicima u teškim momentima za našu otadžbinu – poručila je Darinka Filipović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here